Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 08.12.2019. 19:45
  • Grad Zagreb, Zagreb

Hrvatski traktor godine je Fendt 942 Vario!

Svi nominirani modeli, 14 traktora, vrhunac su suvremene tehnike i tehnologije poljoprivredne mehanizacije, stoga je ovogodišnji ocjenjivački žiri imao izuzetno težak zadatak.

Foto: Marinko Petković
  • 2.502
  • 194
  • 0

Fendt 942 Vario hrvatski je traktor godine 2019, a ovaj model je osvojio nagradu i u kategoriji najbolji višenamjenski traktor, dok je Antonio Carraro Tony 10900 SR proglašen najboljim specijaliziranim traktorom! Valtra 234 Versu SmartTouch najbolji je u kategoriji dizajna, doznali smo u nedjelju, posljednjeg dana sajma CroAgro na svečanom proglašenje pobjednika Hrvatskog izbora traktora godine, kojeg je prvi put organiziralo Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH).

Žiri od predstavnika medija, znanosti i struke    

Predsjednica ocjenjivačkog suda Renata Prusina kazala je da je to rezultat ocjena članova žirija u koji su bili uključeni članovi DANH-a, točnije četiri redakcije te pridruženi članovi žirija - predstavnici katedre za mehanizaciju Agronomskog fakulteta Zagreb i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore, Udruge za organizaciju natjecanja u oranju te Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede (Savjetodavna služba).

Tko će odnijeti pobjedu u kategoriji 'Ratarsko-stočarski traktor' godine? Evo tko su finalisti!

Dakle, u žiriju su, osim pet novinara specijaliziranih poljoprivrednih medija bili uključeni i znanost te struka i praksa. Tako su članovi žirija na temelju svog višegodišnjeg stručnog iskustva te pruženih tehničkih informacija i organiziranih prezentacija ocjenjivali snagu i potrošnju motora, prijenos, elektroniku, hidrauliku, inovativna rješenja, dodatnu opremu s pogodnostima za korisnika te prilagodljivost različitim zahvatima i potrebama, višenamjensko korištenje, svestranost, preglednost, prostornost kabine i na kraju funkcionalnost dizajna, ali i izuzetno značajnu ergonomiju traktora.

Kako se čulo, prvi izbor DANH-a je pokazao da hrvatsko tržište traktora, koje opet bilježi rekodnu prodaju, ide ukorak s europskim i svjetskim jer su svi nominirani modeli, 14 traktora, vrhunac suvremene tehnike i tehnologije poljoprivredne mehanizacije, stoga je ovogodišnji ocjenjivački žiri DANH-a, imao izuzetno težak zadatak. Između najboljih su presudile nijanse jer je razlika između prvog i drugog mjesta u najzanimljivijoj kategoriji, višenamjenski traktor, bio samo jedan bod.

Bez suvremene mehanizacije nema konkurente poljoprivrede

No, naš izbor je potvdio i najbolji europski traktor za iduću godinu, Fendt 942 Vario, čija se cijena kreće od 260.000 do 300.000 eura, bez PDV-a.   

Zastupnik Fendta za tržište RH-a je tvrtka Grapak iz Turčina, a Antonia Carrara tvrtka 'Pa-vin' iz Jastrebarskog. Pobjednik u kategoriji specijaliziranih traktora, Antonio Carraro Tony 10900 SR, pak, košta 550.000 kuna, bez PDV-a.         

5 modela u finalu Hrvatskog izbora za traktor godine u kategoriji 'Specijalizirani traktor'

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak je kazao da je obnovljeni sajam CroAgro na Zagrebačkom Velesajmu, nakon punih 15 godina, pokazao da možemo stati uz bok najboljim sajmovima poljoprivredne mehanizacije u Europi, pa makar sajam organizirali svake dvije godine odnosno bijenalno.

Najbolji specijalizirani traktor Antonio Carraro Tony 10900 SR

Dodao je da bez suvremene poljoprivredne mehanizacije nema konkurentne domaće poljoprivrede, a pokazano na sajmu CroAgo je zalog bolje budućnosti hrvatskih poljoprivrednika.


Fotoprilog


Tagovi

Traktor godine Hrvatski izbor traktora godine CroAgro Fendt Antonio Carraro


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.


Partner

Hrvatski izbor traktora godine

Berislavićeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@danh.hr web: http://www.danh.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/