Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ukusi juga 2019
  • 28.10.2019. 13:00
  • Jablanički okrug, Vlasotince

Festival hrane i pića "Ukusi juga" okuplja regionalne proizvođače

Festival "Ukusi juga" ove godine održaće se 09. novembra u Vlasotincu. Ideja festivala je da na jednom mestu okupi proizvođače domaće hrane i pića juga Srbije, promoviše ih i podstakne na dalji razvoj.

Foto: www.toovlasotince.rs
  • 159
  • 6
  • 0

Festival "Ukusi juga" ove godine održaće se 09. novembra, u Vlasotincu.

Ideja festivala je da na jednom mestu okupi proizvođače domaće hrane i pića juga Srbije, promoviše ih i podstakne na dalji razvoj. Cilj je da se istakne značaj gastronomije u kreiranju turističke ponude, a samim tim i da se podstakne ideja o brendiranju gastronomske ponude juga, kao prepoznatljive turističke destinacije.

Na prvom festivalu, prošle godine učestvovalo je 54 izlagača i to udruženja koja se bave očuvanjem tradicije i običaja, kao i poljoprivredna gazdinstva i firme koje se bave proizvodnjom zimnice, mlečnih proizvoda, vina, rakije, zanatskog piva, domaćih sokova i peciva.

Promovisanje proizvođača iz čitavog regiona

Turističke organizacije iz regiona promovišu svoje gastronomske manifestacije, takođe se promovišu smerovi turizma, ugostiteljstva i gastronomije srednjih i visokih škola iz okoline. Organizuju se predavanja za ugostitelje, zatim predavanja na temu razvoja malog preduzetništva i razvoja poljoprivrednih gazdinstava i zadruga. Za najmlađe organizovane su radionice na temu pripreme zdrave hrane.

Festival prati i muzičko - zabavni program, sa nastupom folklora i brojnih muzičara.


Tagovi

Ukusi juga Značaj gastronomije Očuvanje tradicije Razvoj poljoprivrednih gazdinstava Turistička ponuda


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u