Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Edukacija
  • 09.02.2016. 16:00

Edukacija proizvođača sira u Vinkovcima!

Cilj radionice jest zadržati tradicionalnu, karaterističnu i izvornu proizvodnju sira.

Foto: Sandra Špoljar
  • 240
  • 30
  • 0

Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-Srijemske županije u srijedu, 10. veljače 2016. godine organizira edukaciju proizvođača sira na OPG-ima. Županija ovime nastoji potaknuti obiteljska poljoprivredna gospodarstva na ulaganje u proizvodnju sira sa ciljem bržeg i aktivnijeg ruralnog razvoja našega područja.

Budući da je sir nutritivno visokovrijedna namirnica, gastronomska delicija i neizostavni dio svih svjetskih kuhinja, smatra se da je njegova proizvodnja kruna mljekarske proizvodnje. Potrošači prepoznaju i cijene proizvodnju autohtonih sireva proizvedenih primjenom specifičnih postupaka i receptura.

Cilj ove radionice jest zadržati tradicionalnu, karaterističnu i izvornu proizvodnju sira, a istovremeno omogućiti članovima obiteljskih gospodarstava edukaciju kako bi unaprijedili svoju proizvodnju.

Edukacija će se održati u Srednjoj strukovnoj školi u Vinkovcima, Stanka Vraza 15, dana 10.veljače 2016. u 14 sati. Predavači su Vedran Slačanac i Mirela Lučan.

Temeljem toga, a u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom iz Osijeka, Odjel je organizirao i sufinancirao edukaciju o proizvodnji sira na obiteljskim gospodarstvima. Kroz radionicu, polaznicima će se kroz teorijski i praktični dio prezentirati proizvodnja više vrsta sireva, a po završetku radionice će dobiti certifikat.

Osim toga, voljni smo organizirati posjet obiteljskim gospodarstvima u drugim županijama kod proizvođača koji su prošli sustav educiranja i legalizacije svoje proizvodnje kako bi polaznici iz prve ruke mogli vidjeti i pitati sve što ih interesira.

Samim certifikatom, obiteljska gospodarstva će podignuti vrijednost svog proizvoda, a ujedno i uspješnost ukoliko bi se odlučila na kandidiranje za podmjeru 4.2 Potpora za ulaganje u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda. Potpore za ove aktivnosti predviđene su u Programu ruralnoga razvoja Republike Hrvatske 2014. - 2020.

Foto: Sandra Špoljar


Tagovi

Vukovarsko-srijemska županija Edukacija Proizvođači sira Mljekarska proizvodnja


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P