AgroKlub.com

\

Sajmovi & događanja

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Sajmovi & događanja » Dođi, okusi i vidi 13. Bučijadu u Ivanić Gradu!

Dođi, okusi i vidi 13. Bučijadu u Ivanić Gradu!

13. Bučijada

Dođi, okusi i vidi 13. Bučijadu u Ivanić Gradu!

Datum: 04.10.2017. 19:30 |

Kategorija:

Sajmovi & događanja

Pravo vrijeme za posjet Ivanić Gradu je treći vikend u listopadu, 13.-15.10.2017., kada se održava već trinaestu godinu za redom najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija Bučijada!

Pravo vrijeme za posjet Ivanić Gradu je treći vikend u listopadu, 13.-15.10.2017., kada se održava već trinaestu godinu za redom najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija Bučijada.

Okosnica manifestacije je prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih proizvoda na kojem izlaže oko 200 izlagača.

U sklopu Bučijade održava se i 7. Izložba bučinog ulja Sjeverozapane Hrvatske s dodjelom medalja i priznanja za najbolja ulja. U okviru toga će o kakvoći bučinog ulja govoriti doc.dr.sc. Sandra Balbino.

Zabavni sadržaji za velike i male

Za vrijeme trajanja manifestacije gradski park postaje mjesto inspiracije za umjetnike i kreativce koji na temu buče, bundeve postavljaju svoje instalacije i skulpture. Cooking show na gastro pozornici sastoji od radionica čiji su sudionici chefovi koji će pripremati jela od buče. Na Bučijadi kuhaju Nastasja Chiara Petrić - Chiarin tanjurić, Dino Pavanić, restoran Mano 2, te Marina Gaši, restoran Marina. Uz Cooking show održat će se i Škrlet corner ŠkrCo i prezentacija autohtone sorte vina škrlet vinara udruge Škrlet.

Detaljan program manifestacije pronađite u dokumentu ispod teksta!

Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su zabavni sadržaji: vožnja tradicijskom i Buča kočijom, Buča-tramvajem, igraonice i radionice za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, promocije, etno program te bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru. Iz Zagreba vozi turističko-izletnički vlak Bučko express koji polazi u 9.19 sati.

Bogat program Bučijade

Iz bogatog programa izdvaja se otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča predviđen je za petak, 13. listopada u 18,00 sati u gradskom parku u centru, a nakon toga u 19,00 sati na trgu V. Nazora je otvorenje Škrlet cornera ŠkrCo te druženje uz Gypsy jazz band.

U subotu, 14. listopada u 11,00 sati je svečano otvorenje 13. Bučijade obilazak sajma i izlagača, a u 12,00 sati podjela priznanja najboljim proizvođačima bučinog ulja SZ Hrvatske, a o kakvoći bučinog ulja govorit će doc.dr.sc. Sandra Balbino.

Cooking show se održava na gastro pozornici oba dana manifestacije u 12,00 i 13,00 sati, zabavni sadržaji, a navečer koncert Opće opasnosti

U nedjelju 15. listopada u 11,00 sati, Kum 13. Bučijade, naš najbolji skijaš, porijeklom Ivanićanin Ivica Kostelić, primit će počasnu lentu na glavnoj pozornici, poslije će se družiti s posjetiteljima.

Organizator Bučijade je TZG Ivanić-Grada u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, Udrugom proizvođača bučinog ulja Hrvatske, Pučkim otvorenim učilištem, Komunalnim centrom d.o.o., Vatrogasnom postrojbom, Muzejom Ivanić-Grada, KUD-ovima, udrugama, ugostiteljima i građanima Ivanić-Grada.

Foto: dference/pixabay.com

Broj pregleda članka: 444; Uspješnost članka: 76.2

Tagovi: Manifestacija, Bučino ulje, Bučijada, Ivanić Grad, 2017

Ključne riječi članka: dodji, okusi, i, vidi, 13, bucijadu, u, ivanic, gradu, ivanić, bučinog, bučijade, manifestacije, gastro, škrlet, program, otvorenje, listopada, grada, sadržaji, održava, hrvatske, zabavni, cooking, pozornici, bučinog ulja, ivanić grada, zabavni sadržaji, cooking show


Karolina Tušek

Svi tekstovi autora

Autorica Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!


Dokumenti Dođi, okusi i vidi 13. Bučijadu u Ivanić Gradu!

Program 13. Bučijade

Program 13. Bučijade
veličina datoteke: 0.19 MB