Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija Goražde
  • 02.10.2014. 14:00

Dani jabuke - izvrsna prilika za male proizvođače

Dani jabuke Goražde izvrsna su prilika da mali poljoprivredni proizvođači predstave široj publici svoja gospodarstva i proizvode

Foto: freedigitalphotos.net
  • 141
  • 9
  • 0

Dani jabuke Goražde ove će se godine 09. i 10. listopada održati po 11. put u ovom bosansko-hercegovačkom gradu koji je u svojoj davnoj prošlosti imao važnu ulogu u sektoru voćarstva. Danas se Goraždu na ovaj način pokušava vratiti izgubljeni status. Sajam već 11 godina uspješno okuplja izlagače iz sektora primarne poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije.

Bosansko-podrinjski kanton Goražde ima prirodne uvjete za proizvodnju zdrave hrane pa "Dani jabuke" za ovaj kanton imaju iznimnu važnost. Na ovaj način mali poljoprivredni proizvođači dobili su priliku svoja gospodarstva i proizvode predstaviti široj publici. Na prošlogodišnjem Sajmu okupilo se više od 70 izlagača iz BiH te Srbije, Crne Gore pa čak i Turske, a više od 2.000 različitih proizvoda izloženih na Sajmu, dokaz su da poljoprivreda BiH svakako ima veliki potencijal za daljni razvoj, potrebno je samo još dodatno raditi na plasmanu tih proizvoda.

Prošlogodišnji Sajam okupio je i nekoliko zadruga iz FBiH koje su također predstavile proizvode svojih članova, a istaknuto je i kako su se zadruge kao temelj udruživanja poljoprivrednih proizvođača, unatoč dosadašnjim oprečnim mišljenjima, ipak pokazale kao najbolji i najbrži način da mali proizvođači pronađu svoj put na tržištu.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Dani jabuke Goražde Sektor voćarstva Primarna poljoprivredna proizvodnja Prehrambena industrija Proizvodnja zdrave hrane Zadruge Udruživanje Mali proizvođači