Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam organske hrane
  • 01.02.2015. 08:30

BioFach - vodeći svjetski sajam organske hrane

BioFach je jedan od najvećih takvih sajmova u svijetu te ujedno najveća svjetska pozornica ekološke poljoprivrede

  • 334
  • 56
  • 0

Vodeći svjetski sajam organske hrane BioFach, ove će se godine održati od 11. do 14. veljače na već dobro poznatoj lokaciji, izložbenom centru u njemačkom Nürembergu.

BioFach je jedan od najvećih takvih sajmova u svijetu te ujedno najveća svjetska pozornica ekološke poljoprivrede, koja svake godine privlači sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja. Interes za ovaj događaj raste sa povećanjem svijesti o potrebi za zdravim i ekološki uzgojenim domaćim proizvodima kao najboljim izborom hrane.

Prošle je godine na 42.328m² svoje proizvode izložilo 2.235 izlagača iz 76 zemalja, a sajam je posjetilo 42.445 posjetitelja iz 135 zemalja.

Već 26-u godinu BioFach je mjesto na kojem zaljubljenici u organski uzgoj, ali i profesionalci dijele zajedničke interese u uzgoju hrane te razmjenjuju ideje i iskustva. Sajam pruža pregled najnovijih svjetskih trendova u tom sektoru poljoprivrede te time postaje inspiracija brojnim proizvođačima. Pojam organsko ne znači samo naljepnicu ili certifikat, već odgovorno korištenje prirodnih resursa, ali i kvalitetu proizvoda.

U sklopu Sajma održat će se i najveći kongres organske industrije, što je izvrsna prilika za razmjenu informacija i znanja među 100 predavača i sudionika rasprave, a očekuje se više od 6.500 sudionika. Ovogodišnji kongres održat će se na temu "Organic 3.0 - dobri temelji za više organske hrane."

Zemlja partner ove je godine Nizozemska koja je u 2013. godini, u odnosu na godinu prije, povećala izvoz organskih proizvoda za 10%. Organsko tržište u Nizozemskoj ima veliki potencijal, a sve više nizozemaca kupuje namirnice u trgovinama zdrave i organske hrane.


Tagovi

BioFach Ekološka poljoprivreda Domaći proizvodi Organski uzgoj hrane Svjetski trendovi u uzgoju Prirodni resursi Kongres organske industrije Organic 3.0 Nizozemska Organsko tržište Nüremberg

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer