Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jesenji festival
  • 21.09.2022. 17:00
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Banja Luka u jesenjem ruhu: Otvoren festival cvijeća i plodova

Inicijativa je pokrenuta od strane cvjećara i poljoprivrednih proizvođača, koji su izrazili želju da plodove svog rada izlože i tokom jeseni

Foto: V. Ševčuk/Grad Banjaluka
  • 85
  • 43
  • 0

Otvaranjem Jesenjeg festivala cvijeća i plodova započela je jesenja čarolija u Banjoj Luci. Park "Petar Kočić" je postao je prava jesenja oaza, puna prekrasnog cvijeća, ukrasnih sadnica, cvjetnih aranžmana i jesenjih plodova. Na ovoj manifestaciji izložbeno-prodajnog karaktera, koja se prvi put održava u gradu na Vrbasu, učestvuje 30 izlagača, a festival traje do petka, 23. septembra.

"Banja Luka je dobila još jednu novu manifestaciju, koja će jesen u našem gradu učiniti veselom i šarenom. Imali smo čarobnu zimu, bogato proljeće i ljeto, a sada imamo i Jesenji festival, koji će ovu jesen učiniti čarobnom", poručila je savjetnica gradonačelnika za medije Tanja Vukomanović.

Prema njenim riječima, ovo je ujedno i prilika za sve izlagače da predstave svoje proizvode, ali i da građani uživaju u prekrasnom ambijentu i bogatom programu za sve uzraste. Podsjetila je da već sutra, 22. septembra od 11.00 sati najmlađe očekuje zanimljiv program, kao i da će biti izabrani kralj i kraljica jeseni, te tom prilikom pozvala sve mališane i sugrađane da se pridruže ovom druženju. 

Govoreći o ideji za organizaciju Jesenjeg festivala, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo rekla je da je inicijativa pokrenuta od strane cvjećara i poljoprivrednih proizvođača, koji su izrazili želju da plodove svog rada izlože i tokom jeseni.

Festival se zatvara u petak

"Osim privrednog značaja, Jesenji festival cvijeća i plodova sadrži i jedan edukativni segment, jer će za naše mališane iz banjalučkih vrtića i škola biti organizovan program učenja o jeseni i jesenjim plodovima", istakla je Šukalo.

Festival će za sve posjetioce biti otvoren danas i sutra od 10.00 do 19.00 sati, a 23. septembra od 10.00 do 17.00 sati.


Tagovi

Jesenji festival Cvijeće Plodovi Park Petar Kočić Tanja Vukomanović Milada Šukalo


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.