Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritechnica 2022
  • 18.09.2021. 18:00
  • Njemačka

Agritechnica uživo u Hannoveru: Umjesto u studenom, održat će se na proljeće 2022.

Pandemija je prolongirala i Agritechnicu, najveći svjetski sajam poljomehanizacije koji će se održati krajem veljače, početkom ožujka uz, naravno, poštivanje epidemioloških mjera.

Foto: Vedran Stapić
  • 60
  • 34
  • 0

Ovogodišnja Agritechnica, najveći svjetski sajam poljomehanizacije, koji je trebao biti održan u studenom, prolongiran je zbog pandemije. Iako se tradicionalno održava u jesen iduće njezino izdanje predviđeno je za rano proljeće , točnije, od 27. veljače do 5. ožujka 2022.

Ova izložbena manifestacija koja se održava u Hannoveru privuče stotine tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, a prošlu je, 2019. godine posjetilo njih oko pola milijuna. 

Iako je Njemačka izrazito rigorozna kada su u pitanju epidemiološke mjere, Savezna država Donja Saska, gdje se Agritechica održava, dopušta organiziranje velikih događanja uz pridržavanje 3G pravila (da je osoba cijepljena, da ima negativan nalaz brzog ili PCR testa ili je preboljela koronu, nap.a.) i higijenskih mjera. 

Njemačko poljoprivredno društvo (DLG), organizator sajma, oslanja se i na dobru procijepljenost u mnogim europskim zemljama. 

Kada je riječ o ulaznicama, upravo zbog ubrzavanja ulaska, one će biti dostupne samo putem interneta, a posjetitelji ih mogu osigurati na stranici sajma gdje se uz registraciju traži i 3G dokaz. 

Nošenje maski će biti obavezno budući da je riječ o situaciji gdje ljudi ne mogu držati minimalnu udaljenost od 1,5 m, no, kako kažu organizatori, ne može se predvidjeti kakvi će propisi važiti za pet mjeseci. 

Treba napomenuti da će ovoga studenog biti održani online događaji s temama o obradi tla i sjetvi, gnojidbi, zaštiti usjeva, navodnjavanju, žetvi, berbi i sl. 


Tagovi

Agritechnica 2022 Sajam 3G pravila Ulaznice


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.