Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zlatibor
  • 27.12.2016. 10:08

51. savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije (SAPS) na Zlatiboru

Od 22. do 28. januara Novosadski Institut i Fakultet tradicionalno organizuju godišnje savetovanje agronoma i poljoprivrednika na Zlatiboru kao i simpozijum Poljoprivredna tehnika

Foto: Wikipedia / Zlatibor
  • 1.380
  • 63
  • 0

Od 22. do 28. januara 2017. godine u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada biće organizovano 51. savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije (SAPS) na Zlatiboru kao i 43. simpozijum "Poljoprivredna tehnika" u organizaciji Nacionalnog naučnog društva za poljoprivrednu tehniku ​​i Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, Departmana za poljoprivrednu tehniku.

Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije tradicionalno okuplja preko 700 učesnika: agronome, poljoprivredne proizvođače, predstavnike savetodavnih službi, nastavnike i profesore poljoprivrednih škola, organizatore proizvodnje, prerade i prometa, predstavnike nadležnih državnih institucija i brojne medije.

51. savetovanje agronoma i poljoprivrednika na Zlatiboru

Glavna tema 51. savetovanja je prezentovanje najnovijih dostignuća i budućih pravaca u razvoju poljoprivrede kod nas i u svetu. Biće predstavljene inovacije u oplemenjivanju i tehnologiji gajenja najznačajnijih ratarskih, industrijskih, krmnih i povrtarskih biljaka, s posebnim osvrtom na pojedine alternativne kulture i organsku proizvodnju. U program Savetovanja je uvrštena i edukacija profesora srednjih poljoprivrednih škola kao stalni vid usavršavanja.

Predavanja su tradicionalno podeljena po biljnim vrstama. Prateći modernu formu izlaganja, svakog dana Savetovanja organizovaće se panel diskusije o aktuelnim temama uz prisustvo predstavnika nadležnih institucija, kao interaktivna forma razmene iskustava i donošenja zaključaka.

U programu Savetovanja, kao i prethodnih godina, uvrštene su i druge lateralne i društvene aktivnosti u cilju umrežavanja i jačanja partnerstva u agrobiznisu.

43. Poljoprivredna tehnika

43. simpozijum "Poljoprivredna tehnika" se kroz rad sekcija, okruglih tematskih stolova i uz učestvovanje eminentnih stručnjaka, predstavnika nadležnih ministarstva i sekretarijata, bavi aktuelnim temama u poljoprivrednoj tehnici i šire.

Program Savetovanja i brošuru možete da pronađete na linku ovde.

Foto: Wikipedia / Zlatibor


Tagovi

Zlatibor SAPS Savetovanje Agronoma Poljoprivredna tehnika


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u