Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Susret malih tradicijskih poljoprivrednika
  • 18.06.2014. 17:00

3.Terra Madre Balkan 2014.

Dubrovnik je domaćin 3. Terra Madre Balkan susreta malih tradicijskih poljoprivrednika, a otvorit će ga ministar Tihomir Jakovina

Foto: freedigitalphotos.net
  • 150
  • 9
  • 0

Ministar Tihomir Jakovina otvorit će 3. Terra Madre Balkan, susret malih tradicijskih poljoprivrednika, koji će se održati u Dubrovniku na kampusu Sveučilišta, od 19. do 22. lipnja 2014. godine. Terra Madre Balkan je podmreža velike svjetske Terra Madre mreže, čiji se predstavnici svake dvije godine susreću u Torinu. Okuplja preko 8.000 malih tradicijskih proizvođača iz cijelog svijeta i sa sajmom Salone del Gusto predstavlja najveći događaj ove vrste na svijetu.

Nakon dvije manifestacije u Sofiji, Terra Madre Balkan mreža odabrala je Dubrovnik za treće susrete koji će okupiti zajednice hrane (food communities) iz jugoistočne Europe. Više od 200 delegata doputovat će u Dubrovnik iz 11 zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Crne Gore, Republike Makedonije, Rumunjske, Srbije i Turske. Događaju koji je dobio pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ive Josipovića i Ministarstva poljoprivrede, prisustvovat će predsjednik Slow Food-a Carlo Petrini. Manifestacija se odvija i u okviru 2014. Međunarodne godine obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Tihomir Jakovina Terra Madre Balkan Dubrovnik Carlo Petrini Ivo Josipović Zajednica hrane Tradicijski proizvođači

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!