Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EuroTier 2016
  • 20.11.2016. 12:00

Zlatna aplikacija za merenje težine svinja

Aplikacija je bazni softver veštačke inteligencije koja koristi trodimenzionmalnu kameru za određivanje težine i telo tovljenika direktno bez ikakvog kontakta dok je životinja u svom boksu. Aplikacija PiggyCheck dostupna je u vidu mesečne preplate, a može se otkazati u bilo kom trenutku.

  • 6.631
  • 541
  • 0

Ukupno 2.629 izlagača i 163.000 posetilaca obuhvatajući 36.000 iz inostranstva, doveli su da je najveći svetski sajam posvećen profesionalnoj opremi za stočarstvo EuroTier 2016 održan u Hanoveru oborio prethodni rekord iz 2012. To je izjavio na završnoj konferenciji 18. novembra, dr Rejnhard Grandke, izvršni direktor EuroTier koji je organizovalo Nemačko društvo poljoprivrede-DLG.

EuroTier je na impresivan način privukao proizvođače i stručnjake za odgoj životinja iz celog sveta. Istovremeno sajam je istakao svoju vodeću poziciju na globalnom nivou kada je reč o modernoj stočarskoj proizvodnji. Dodatno sajamska manifestacija EnergyDecentral koja se istovremeno održavala uz EuroTier bila je mesto međunarodnih susreta za inovativnu industriju snabdevanja električnom energijom.

DLG dodelio četiri zlatne i 21 srebrnu medalju

Kao i svaki put u vreme održavanja EuroTier organizator DLG dodelio je vredna priznanja proizvođačima za inovativna rešenja u stočarskoj proizvodnji koja će u budućnosti naći svoju primenu u praksi. Ove godine dodeljeno je ukupno četiri zlatne i 21 srebrna medalja. Mi vam predstavljamo jednu od četiri rešenja za koja je proizvođač nagrađen zlatnom medaljom. Reč je o Piggy Chek aplikaciji.

Aplikacija za merenje težine tovljenika

PiggyCheck aplikaciju razvila je kompanija Meier-Brakenberg. Aplikacija je bazni softver veštačke inteligencije koja koristi trodimenzionmalnu kameru za određivanje težine i telo tovljenika direktno bez ikakvog kontakta dok je životinja u svom boksu. Ova aplikacija značajno olakšava proces ocenjivanja tovnih svinja pre klanja.

Korisnici aplikacije, farmeri, na raspolaganju imaju i obračun dodatnih informacija kao što su podaci o težini pojedinih delova tela svinje. Softver može da radi na konvencionalnom pametnom telefonu ili tabletu sa 3D kamerom. Kreira pojedinačne slike ili video sekvence na osnovu kojih generiše dubinu slike. Slike se mogu napraviti odozgo, sa strane ili dijagonalno, a na osnovu njih aplikacija određuje i prikazuje podatke o težini životinje na pametnom telefonu ili tabletu.

Softver korisniku obezbeđuje i tržišne sugestije u vidu semafora. Prikupljeni podaci preko PiggyCheck se skladište u oblaku i mogu biti korišćeni za dalje detaljne analize. Nakon klanja životinja, prikupljeni podaci farmerima omogućuju poređenje podataka o odgoju životinje i izvlačenje zaključka o genetici i režimima ishrane, a sve na osnovu preciznih statističkih podataka. Takođe ovi podaci mogu pomoći za donošenje odgovarajućih odluka u budućnosti. Aplikacija PiggyCheck dostupna je u vidu mesečne preplate, a može se otkazati u bilo kom trenutku. Glavne prednosti aplikacije su prenosivost,obezbeđeni podaci za menadžment u poslovanju i optimizovanje procesa prodaje.

Tekst i foto: EuroTier.com


Tagovi

EuroTier 2016 DLG Piggy Check Težina tovljenika Pametni telefon Tablet 3D kamera Aplikacija


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.