Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajmovi
  • 02.12.2021. 18:00
  • Berlin, Njemačka

U nedelju dana otkazana dva velika poljoprivredna sajma

Međunarodna Zelena nedelja i Fruit Logistica otkazani su zbog pandemije virusa korona. Novi termini održavanja su ipak poznati.

Foto: Facebook/Fruit Logistica
  • 130
  • 5
  • 0

U samo nedelju dana otkazana su dva svetska poljoprivredna sajma koja su trebalo da budu održana u Berlinu - "Zelena nedelja" i "Fruit Logistica".

Berlinski "Grüne Woche", poznat i kao "Green Week" trebalo je biti održan od 21. do 30. januara 2022. godine, a razlog za otkazivanjem je sve veći broj zaraženih u Nemačkoj zbog četvrtog talasa zaraze Covidom-19, kao i trenutna i očekivana ograničenja povezana sa pandemijom.

Prepoznajući važnost ovog sajma za prehrambenu i poljoprivrednu industriju, organizatori su najavili da će se ovaj događaj održati od 20. do 29. januara 2023.

"Cilj ove manifestacije su susreti, isprobavanje, otkrivanje i degustacija. S obzirom na zadate uslove poput maski i udaljenosti, ne možemo ispuniti očekivanja naših posetilaca", izjavio je Lars Jager, direktor sajma.

Fruit Logistica u aprilu sledeće godine

Otkazana je i Fruit Logistica - vodeći sajam povrtarskog i voćarskog sveta. Trebalo je da se održi od 9. do 11. februara 2022., ali organizatori navode da su primorani da je otkažu zbog pandemije virusa korona.

Prolongirana je za proleće, tačnije od 5. do 7. aprila 2022. godine.

"Očekujemo da će se situacija sa virusom korona u februara smiriti, zbog preduzetih mera zaštite", rekao je koordinator organizacije sajma Kai Mangelberger, objašnjavajući odluku. 

Inače, "Fruit Logistica" se održava na površini od oko 140.000 metara kvadratnih i okuplja proizvođače svežeg voća i povrća. Tamo se predstavljaju i brojni uvoznici, izvoznici, trgovci na veliko i malo, stručnjaci za pakovanje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i svi koji čine deo velike slike ovoga sektora.

Biofach i Agritechnica još se drže zakazanih datuma

Kada je reč o sajmovima u Nemačkoj, još uvek važi datum za najveći međunarodni sajam organske hrane i proizvoda, Biofach koji je trebalo da se održi od 15. do 18. februara u Nirnbergu. I velika Agritechnica i dalje drži svoj datum, od 27. februara do 5. marta. 

Svakako pratite naš kalendar sajmova u kojem redovno unosimo nova dešavanja i ažuriramo izmene. 


Tagovi

Fruit Logistica Zelena nedelja Green Week Grüne Woche Berlin Otkazano Sajmovi Novi datum


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u