Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija
  • 16.05.2023. 09:00
  • Grad Beograd, Beograd,

U Beogradu regionalna konferencija o digitalizaciji u poljoprivredi

U panel raspravama na Regionalnoj konferenciji čiji je fokus na digitalizaciji u sektorima voća i povrća, učestvovaće i predstavnici Agrokluba.

Foto: Depositphotos/Dimanikin, V. Stapić
  • 108
  • 7
  • 0

Digitalizacija i primena novih tehnologija u poljoprivredi nisu više teme budućnosti, već sadašnjost kojoj se treba priključiti što pre, moto je Regionalne konferenciji na ovu temu koja će se održati u Beogradu od 8 do 9. juna. 

Tokom ova dva dana, spoznaće se najvažnije o aktualnim digitalnim rešenjima u poljoprivredi, s fokusom na sektore voća i povrća. Najbolji domaći i regionalni stručnjaci predstaviće praktična i primenjiva digitalna rešenja, korist za korisnike te trendove.

Na konferenciji se očekuje oko 150 proizvođača i kompanija iz navedenih sektora, uključujući eksperte i same proizvođače rešenja iz digitalizacije.

Najavljeno je da će tokom prvog dana stručnjaci i predstavnici relevantnih firmi i institucija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Francuske i Srbije, predstaviti praktične ideje i rešenja kroz niz prezentacija i panel diskusija u kojima učestvuje i Agroklub

Drugog dana je planirana poseta farmama gde su ona već implementirana, a u sklopu konferencije održaće se i mini-izložba digitalnih rešenja u voćarstvu i povrćarstvu. 

Organizatori su "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit" (GIZ) GmbH kroz projekat Promocije ekonomskoj diverzifikaciji u ruralnim područijima Jugoistočne Evrope - SEDRA II, finansiran od Saveznog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke (BMZ), kao i "Projekat Velika mala privreda" finansiran od strane USAID-a te regionalni USAID EDGE projekat.


Tagovi

Regionalna konferencija Digitalna poljoprivreda Voće i povrće Panel rasprava Agroklub Digitalna rešenja u poljoprivredi


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!