Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inovacije u hrani
  • 28.04.2020. 19:00

Takmičenje: Više od 200.000 evra za inovacije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru

Takmičenje "Innovation Prizes" namenjeno je svima koji imaju inovativni proizvod ili uslugu koja bi mogla da transformiše ovaj poljoprivredno-prehrambeni sektor. 

Foto: Depositphotos/nejron
  • 133
  • 6
  • 0

Takmičenje "Innovation Prizes" otvoreno je za start-up preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora iz Južne i Istočne Evrope, a namenjeno je svima koji imaju inovativni proizvod ili uslugu koja bi mogla da transformiše ovaj sektor. 

Organizator ovog takmičenja je EIT Food, vodeća evropska inicijativa za inovacije u hrani koja radi na poboljšanju održivog, zdravog i pouzdanog prehrambenog sistema. Njihova je misija da transformišu prehrambni sistem našeg kontinenta čineći ga boljim i za ljude i za planetu. Stoga je i pokrenuto ovo 'odmeravanje snaga' s ciljem pružanja podrške start-up preduzećima, u razvoju novih proizvoda i usluga. 

Ove godine na raspolaganju je više od 200.000 evra za preduzetnike i start-up firme iz sledećih država: Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Italija (određene regije), Letonija, Litvanija, Poljska (određene regije), Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Portugalija, Španija (određene regije) i Turska.

Nagrade će biti dodeljene u 17 regionalnih finalnih takmičenja u kojima će tri najbolja start-up preduzeća osvojiti 1.000, 3.000 i 5.000 evra (u svakom finalu). Uz novčane nagrade, start-up firme koje učestvuju ostvariće pristup investitorima, visokokvalitetnim treninzima i edukacijama, mentorima, pa i stručnjacima.

Takmičenje uključuje veliko finale u kom će se osobe ili timovi, koji osvoje prvu nagradu u svih 17 država, boriti za tri glavne nagrade u iznosu od 10.000, 15.000 i 25.000 evra.

Rok za online prijavu je 10. maja, a proces ocenjivanja traje od 11. do 22. maja. Regionalno finale održaće se između avgusta i oktobra, a veliko finale u novembru ove godine. 

Detaljne informacije o ovom takmičenju potražite ovde


Tagovi

Innovation Prizes EIT Food Inovacije u hrani Takmičenje Nagrada


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu