Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 07.05.2015. 17:00

Sve spremno za smotru agrara!

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu biće održan od 9. do 15. maja i okupiće 1.500 izlagača iz 60 zemalja. Zemlja prijatelj Sajma je Italija, a prvi put na Sajmu nastupa i “Al Dahra” kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je u našoj javnosti izazvala puno bure.

  • 231
  • 73
  • 0

Na konferenciji za novinare organizatori su najavili ovogodišnji Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji počinje u subotu 09. maja, a trajat će do petka 15. maja.

"Nacionalna izložba stoke, izložba organske proizvodnje i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, oprema za poljoprivredu i prehrambenu industriju, zaštitna sredstva i najpoznatiji svetski brendovi u agraru dominiraće na 82. međunarodnom poljoprivrednom sajmu", najavio je generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković, a kao najatraktivniju, izdvojio je Izložbu poljoprivredne mehanizacije.

Najskuplji eksponat 500.000 evra

Slobodan Cvetković
Direktor Novosadskog sajma,

Slobodan Cvetković

"Mehanizatori svake godine uzimaju najveći deo površine izlagačkog prostora. I ove godine će se predstaviti sa najskupljim eksponatom u iznosu od 500.000 evra. To je kombajn za šećernu repu", rekao je Cvetković.

Zemlja prijatelj ovogodišnjeg, a dogodine partner Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Italija. Posete Sajmu najavili su ministri poljoprivrede iz zemalja regiona, predstavnici Ministarstva poljoprivrede Rusije, kao i predstavnici Sajma iz kineskog grada Ninbaoa. Na sajmu će biti upriličeno i sedam kolektivnih izložbi, na kojima će se predstaviti kompanije iz Austrije, Hrvatske, Holandije, Italije, Kine, Mađarske i Republike Srpske, kao i poslovni susreti AgroB2B sa predstavnicima 60 kompanija iz osam zemalja.

Najkvalitetnija grla na Nacionalnoj izložbi stoke

Danilo Gloubović
Državni sekretar, Danilo Golubović

Nacionalnu izložbu stoke na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu podržaće Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Ove godine biće izloženo 1.300 najkvalitetnijih grla. Pored toga, Ministarstvo će organizovati svakodnevne susrete poljoprivrednika i stručnjaka sa rukovodiocima svojih sektora, ali i niz panela o novim zakonskim propisima i iskustvima u poljoprivredi, vodećih evropskih zemalja, najavio je državni sekretar Danilo Golubović. "Imaćemo proizvode sa dodatom vrednošću, koji će imati oznaku geografskog porekla, a nosiće oznaku organske proizvodnje. Time pokazujemo da proizvođači i ministarstvo prate trendove u EU", konstatovao je Golubović.

Ulaznice za poljoprivredni sajam i ove godine koštaju 500 dinara. Za kolektivne posete, odnosno grupe veće od 15 ljudi, cena ulaznice biće 350 dinara, a đaci, studenti i penzioneri, prilikom kolektivne posete ulaznice plaćaju 200 dinara, kao i deca od sedam do 12 godina.


Tagovi

Poljoprivredni sajam Slobodan Cvetković Danilo Golubović Novi Sad Zakonski propisi Paneli Agro B2B Kombajn za šećernu repu Nacionalna izložba stoke Izložba organske proizvodnje Zaštitna sredstva Izložba poljoprivredne mehanizacije Italija Pos


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."