Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konspo
  • 22.04.2016. 08:00

Stručnjaci i studenti o inovacijama u poljoprivredi

Peta konferencija studenata poljoprivrednog fakulteta sa temom "Preduzetništvo i inovacije u poljoprivredi Srbije", održana je na Zlatiboru u periodu od 14. do 17. aprila 2016. godine.

  • 740
  • 30
  • 0

Peta konferencija studenata poljoprivrednog fakulteta sa temom "Preduzetništvo i inovacije u poljoprivredi Srbije", održana je na Zlatiboru (Studentsko odmaralište "Ratko Mitrović") u periodu od 14. do 17. aprila 2016. godine.

Skup je organizovan od strane Studentskog parlamenta Poljoprivrednog fakulteta, a uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Instituta za primenu nauke u poljoprivredni, kao i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Brojni stručnjaci na otvaranju

Konspo
Za Konspo je i ovog puta vladalo

veliko interesovanje

Konferenciju je otvorio Predsednik studentskog parlamenta Poljoprivrednog fakulteta Miloš Dosković, koji je naznačio da materijalizovanje ideja mladih ljudi, odnosno započinjanje biznisa uz pomoć učesnika i prijatelja projekta predstavlja viziju projekta za ovu godinu, zatim su na otvaranju govorili prof. dr Dušan Radivojević, prodekan za nastavu Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Mirjana Bojčevski, savetnik Ministarstva, Sektor za poljoprivrednu politiku i međunarodnu saradnju i Aleksandar Đikanović iz kompanije Ytong.

Održana su mnoga stručna predavanja

Prvo predavanje "Izgradnja poljoprivrednih infrastrukturnih objekata kao osnov uspešne poljoprivredne proizvodnje" održao je Aleksandar Đikanović, zatim temu "Uloga savetodavstva u unapređenju poljoprivredne proizvodnje u brdsko-planinskim predelima Srbije" predstavila je dr Snežana Janković, direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi. Boban Nikolić iz Societe Generale Srbija predstavio je prisutnim delagatima "Ponudu za mlade". Mirjana Bojčevski iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine zatvorila je prvi dan predavanja sa temom "Usklađivanje propisa Srbije sa zakonima EU - primer uspostavljanja FADN sistema u Republici Srbiji".

Studenti poljoprivrede - potencijali ove oblasti u budućnosti

Narednog dana, predavanje "Primena najbolje prakse u proizvodnji duvana" otpočeli su predstavnici kompanije JTI na čelu sa Milanom Bjelivukom, menadžerom agronomije, koji su na kraju svog izlaganja prikupili biografije zainteresovanih studenata za obavljanje prakse u ovoj kompaniji. Posle njih predavanje je održala Gorana Golubović Vuksanović, direktor ljudskih resursa u kompaniji MK Group koja je predstavila aplikaciju za unapređenje poslovne komunikacije kroz razmenu elektronskih poruka komercijalne prirode i govorila o mogućnosti zaposlenja u MK Group. Naredno predavanje na temu "Agrotehničke mere i značaj prerađivačke industrije u proizvodnji suncokreta", predstavili su Nenad Nikolin i Danilo Grujić iz kompanije Dijamant, a zatim je konferenciju zatvorila Milica Vasić, doktorant Poljoprivrednog Fakulteta Univerziteta u Beogradu sa temom "Evaluacija od studenata do preduzetnika".

Na konferenciji je unapređena postojeća saradnja među studentima, ostvareni su novi kontakti i podržane inicijative za različitim vidovima saradnje u budućnosti.


Tagovi

Studentska konferencija Konspo Zlatibor Studenti poljoprivrede Preduzetništvo i inovacije