Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani bundeve
  • 16.10.2020. 11:00

Šesti Dani bundeve u Kuli 17. oktobra

Organizatori su pripremili slatke i slane specijalitete od bundeve, izložbu i prodaju rukotvorina i domaćih proizvoda, a sve to će pratiti živa muzika.

Foto: Jelena Gajić Đokić
  • 1.169
  • 58
  • 0

Jesenji festival "6. Dani bundeve 2020" održaće se 17. oktobra u velikom parku (prekoputa Pošte) u Kuli od 10 do 17 sati.

Organizatori su pripremili slatke i slane specijalitete od bundeve, izložbu i prodaju rukotvorina i domaćih proizvoda, a sve to će pratiti živa muzika.

Bundeva: Zdrava, hranljiva i vrlo korisna!

Manifestaciju, uz preventivne epidemiološke mere organizuju Udruženje ljubitelja zdrave hrane i zdravog načina života "Eko Kula" i Turistička organizacija opštine Kula, pod pokroviteljstvom opštine Kula.

Neiscrpan izvoz inspiracije

Bundeva je neiscrpan izvor inspiracije u kuhinji, a izlagači na kulskim "Danima bundeve" svake godine spreme tradicionalna jela, ali uvek se mogu očekivati i iznenađenja sa novim ukusima šejkova, mafina, pralina i drugih poslatica.

Kod nas ovo slatko povrće jede se i sirovo, pečeno, kuvano, slano, slatko, neutralno. Budeva je vrlo hranljiva, a sem mesa, i njene semenke su izuzetno zdrave i korisne za ljudski organizam.


Povezana biljna vrsta

Bundeva

Bundeva

Engleski naziv: Gourd, Squash, Pumpkin | Latinski naziv: Cucurbita maxima Duchesne

Bundeve su jednogodišnje biljke, a izvorno dolaze iz Amerike. Danas se uzgajaju kultivisane vrste u toplim područjima sveta, a dozrevaju u kasnu jesen. Koren je vrlo razgranat i... Više [+]

Tagovi

Bundeva Kula Dani bundeve Manifestacija


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta