Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berry Festival
  • 11.06.2022. 13:30

Prvi festival jagodičastog i bobičastog voća 2. jula u Beogradu

Srbija svake godine proizvede oko 100.000 tona malina od čega se veliki deo izveze. Među prva tri izvoznika je u svetu uz Poljsku, Meksiko i Čile, rekao je savetnik predsednika PKS Veljko Jovanović.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 158
  • 13
  • 0

Belgrade Berry Festival, prvi festival jagodičastog i bobičastog voća održaće se 2. jula na Savskoj promenadi ispred tržnog centra Galerija, a manifestacija će u potpunosti biti posvećena promociji proizvođača jagodičastog voća po kojem je Srbija postala poznata u celom svetu, ističe se na sajtu Privredne komore Srbije.

"Srbija svake godine proizvede oko 100.000 tona malina od čega se veliki deo izveze. To je jedan od sektora koji je najstabilniji kada se govori o voćarstvu i Srbija je među prva tri izvoznika u svetu uz Poljsku, Meksiko i Čile. Isto je i sa smrznutim voćem", rekao je savetnik predsednika PKS Veljko Jovanović i dodao da će pored predstavljanja ponude voćnih proizvoda na festivalu biti održan i edukativni panel posvećen održivoj proizvodnji.

Fokus na organskoj i održivoj proizvodnji

Zagorka Marković iz GIZ-a koji je podržao održavanja festivala kroz projekat Private Sector Development istakla je da je fokus ovog projekta organska poljoprivreda ali i održiva proizvodnja.

Predstavljanje proizvoda predstojeće manifestacije (foto: PKS)

"U narednom periodu naše interesovanje biće usmereno i na  zelenu tranformaciju i zato nam je drago što će u okviru festivala biti održani i stručni paneli na ovu temu", zaključuje Markovićeva.

Belgrade Berry Festival održaće se u saradnji i uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju - GIZ, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Turističke organizacije Srbije.


Tagovi

Belgrade Berry Festival Festival jagodičastog i bobičastog voća Izvoz maline Izvoz smrznutog voća Zagorka Marković Veljko Jovanović


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...