Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 27.04.2015. 14:15

Predstavljanje satelitskog upravljanja usevima

Sve o upravljanju usevima putem satelita možete saznati na Novosadskom sajmu 10. maja 2015. od 10 do 12 sati, u sali B.

  • 189
  • 87
  • 0

Cropio je sistem budućnosti. Ratarima pruža blagovremeno uočavanje propasti useva, izračunava do detalja količinu roda, štedi troškove đubriva, goriva i analize zemljišta i u realnom vremenu omogućava svakodnevno praćenje useva, vremenskih uslova, uslova zemljišta - i to sve bez izlaska na polje!

Reč je o satelitskom sistemu za upravljanje podacima sa poljoprivrednih površina. Kompanija Inagra, osim što se bavi savetovanjem poljoprivrednih firmi i PG - a te istraživanjem poljoprivrednog tržišta, promoviše i jedan ovakav moderan pristup u poljoprivredi. Američki sistem Cropio je u svetu već uveliko prepoznat, a kompanija Inagra njegov je zastupnik za celo područje bivše Jugoslavije.

Prezentacija Cropio sistema u Novom Sadu

Sve o ovom sistemu satelitskog nadzora ratarskih površina možete čuti i na Novosadskom sajmu, u ponedeljak 10. maja 2015., u vremenu od 10 do 12 sati u sali B, kada će ga predstaviti zaposleni u kompaniji Inagra.

"Poljoprivredna gazdinstva i kompanije ulaze u novi sistem razvoja, moraju pratiti inovacije i novine u proizvodnji kako bi postali i ostali konkuretni na globalnom tržištu. Nudi nam se poboljšano upravljanje, tehnologija kojom precizno nadgledamo useve kako bi na vreme uočili bolesti i primenili mere koje ih eliminišu, jednom rečju kontrola vegetacije", ističe Krešimir Kuterovac, direktor kompanije, važnost kontrolisane poljoprivrede koja ide u korak sa svetskom. Sistem koji prati stanje useva i njihovu trenutnu vrednost na tržištu s obzirom na prinose, moramo priznati, dobro zvuči, stoga ne propustite Cropio prezentaciju u Novom Sadu.


Tagovi

Novosadski sajam Cropio Inagra Vremenski uslovi Upravljanje podacima Kontrola vegetacije Kontrolisana poljoprivreda Ratari Uveti zemljišta


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."