Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Myplant & Garden
  • 23.06.2021. 07:30

Poznat datum za Myplant & Garden - sajam hortikulture, vrtova i zelenih površina

Plan je da se šesto izdanje međunarodnog sajma hortikulture, vrtova i formiranja zelenih konstrukcija i površina održi od 23. do 25. februara 2022. godine u Milanu.

Foto: Facebook/Myplant & Garden
  • 95
  • 10
  • 0

Šesto izdanje međunarodnog sajma hortikulture, vrtova i formiranja zelenih konstrukcija i površina održaće se od 23. do 25. februara 2022. godine u Milanu (Italija), u izložbenom prostoru Fiera.

Ova vest značajna je za italijansku, ali i međunarodnu industriju, saopštili su organizatori rekavši kako je to snažan signal ponovnog pokretanja proizvodnje, trgovine i ekonomije nakon pandemije COVIDa-19.

Prema podacima koje je Udruženje za izložbe i sajmove u Italiji (AEFI) prezentovala ministarstvima, 200 hiljada kompanija svake godine odabere sajmove koje oni organizuju, a zbog njihove strateške uloge u korporativnom rastu i razvoju. Prema njima, tamošnja izlaganja generišu promet od preko 60 milijardi evra i potenciraju polovinu njihovog izvoza širom sveta.

Potvrđuju i to da je Myplant vrtnu industriju brzo doveo u fokus međunarodnih tržišta, nudeći sve kvalifikovaniju platformu za poslovanje, predstavljajući nove mogućnosti i kanale, deleći najznačajnije trendove i inovacije u toj branši.

Bez obzira na vladine najave, italijanski sajamski svet - drugi po važnosti u Evropi i četvrti na globalnom nivou, još uvek čeka obećanu novčanu pomoć za prošlu godinu. Razočarani organizatori upozoravaju da ostaju bez sredstava, dok sajmovi donose profit celoj zemlji. Ovakva situacija, ističu, stvara tržišnu asimetriju u odnosu na međunarodne konkurente. 

Uprkos tome, najavljuju, Myplant & Garden će predstaviti najbolje proizvode, tehnologiju i inovacije u baštenskoj industriji već u februaru sleduće godine. Ističu da će to učiniti uz sve mere zdravstvene bezbednosti.

"Kompanije to zaslužuju, posetioci to zaslužuju, zaslužuju svi oni koji su uložili mnogo vremena, truda i strasti u negovanju ovog događaja. Sajam je uvek bio uspešan i pozitivan, a želimo da se to i nastavi", poručili su organizatori.


Tagovi

Myplant & Garden Italija Sajam hortikulture Sajam vrtova Zelene konstrukcije


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.