Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGRA
  • 27.08.2020. 09:00
  • Gornja Radgona, Slovenija

Poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA 58. put održava se online - deo dešavanja ipak uživo

Novi, onlajn oblik sajma održaće se od 7. septembra 2020. do 7. marta sledeće godine. Deo će ipak biti uživo, i to od 25. do 27. septembra kada su planirana Festivalska sajamska dešavanja.

Foto: Vedran Stapić
  • 81
  • 3
  • 0

Slovenski "Pomurski sejem" ove godine je otkazao ili odložio sva dešavanja u klasičnom obliku kako zdravlje izlagača i posetioca ne bi bilo ugroženo. Sa željom da se ekonomija što pre oporavi i da se i dalje neguju dobri poslovni odnosi, zajedno s partnerima priprema internetski 58. Međunarodni poljoprivredni i prehrambeni sajam AGRA.

Novi oblik sajma održaće se od 7. septembra 2020. do 7. marta iduće godine te predstaviti ponudu izlagača u području poljoprivrede i prehrambene industrije, mogućnosti saradnje sa strukovnim i industrijskim organizacijama i nove projekte usmerene na rast samodovoljnosti i održivog turizma.

Posebna pažnja posvetiće se nagrađenima s međunarodnih ocenjivanja kvaliteta mesa, mlečnih proizvoda, bezalkoholnih pića, vina, slatkih napitaka, meda i ambalaže.

Neka dešavanja ipak uživo

Uprkos činjenici da se ovogodišnja AGRA odvija putem interneta, organizatori nisu mogli da se odreknu nekih zanimljivih izložbi i dešavanja uživo. Osim na mreži, posebno će biti 'živo' na Pomurskom sajmu od 25. do 27. septembra.

"Deo ovogodišnjeg sajma AGRA ipak će biti uživo i to od 25. do 27. septebra kada organizujemo Festivalska sajamska dešavanja. U tim danima na sajmu u Gornjoj Radgoni otvorićemo eksperimentalne bašte, pijacu prehrambenih proizvoda seljačkih domaćinstava, a uveče će proraditi 'drive in' bioskop. Uz veliko poštovanje svih učeniska i partnera Pomurskog sajma i uz posebnu pažnju za očuvanje zdravlja, želimo svima da, uprkos teškim vremenima, zajedno zadržimo optimizam i viziju razvoja za budućnost“, poručio je predsednik Uprave Pomurskog sajma, Janez Erjavec.

Digitalizacija u poljoprivredi i preradi u fokusu sajma Agra 2019

Isti dan, Pomurski sajam održaće poslovni susret povodom 52. dana austrijske Štajerske, s povezivanjem predstavnika regija Slovenske Gorice i jugoistočne Austrijske Štajerske, koji će pratiti izložba slika i prekogranični biciklistički karavan.

Udruženje uzgajivača malih životinja Gornja Radgona pripremilo je trodnevnu izložbu i vrtić za male životinje s mogućnošću jahanja ponija.

"Radujemo se novim oblicima druženja, iako će se uglavnom odvijati onlajn. Uvereni smo da će to dovesti do čvrstog stiska ruke 21. avgusta 2021. godine, kada ćemo ponovno uspostaviti još više iskrenih poslovnih i prijateljskih veza na tom pravom, 59. međunarodnom poljoprivrednom i prehrambenom sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni“, zaključuje Erjavec.

Foto: Vedran Stapić


Tagovi

AGRA Sajam Online Pomurski sajam


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner