Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 03.09.2021. 13:00
  • Gudovac

Otvoren 28. Jesenji međunarodni bjelovarski sajam

Svoje proizvode izlaže tristotinak proizvođača sa područja Hrvatske te desetak stranih, a u sklopu sajma održaće se tradicionalna Državna stočarska izložba.

Foto: Lucija Bencarić
  • 101
  • 23
  • 0

Nakon gotovo dve godine neizvesnosti zbog pandemije virusa korona, danas je službeno otvoren 28. Jesenji međunarodni bjelovarski sajam

"Ostvarili smo cilj, napunili smo ovaj naš prostor sa izlagačima. Sajamska manifestacija odvija se na oko osam hektara, a bez obzira na to što neki od naših pređašnih izlagača, nažalost nisu mogli da dođu, imamo tu veliki broj novih“, izjavio je prilikom otvorenja v.d. direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Svoje proizvode izlaže tristotinak proizvođača sa područja Hrvatske te desetak stranih. Hale se ove godine neće koristiti zbog cele epidemiološke situacije, tako da su sva izlaganja i ponuda na otvorenom. Osigurane su drvene kućice, štandovi kao i prostrani, neki čak i do hiljadu kvadrata veliki šatori. 

Tematski sajmovi i državna stočarska izložba 

U sklopu sajma održava se i Državna stočarska izložba te tematski sajmovi Peti element, Horop i Gro-ko.

"Imamo oko 150 stočara s nešto manje od 300 životinja, od naših autohtonih do modernih pasmina“, otkrio je Salaj. 

Manifestacija se održava u kontrolisanim uslovima prema epidemiološkim merama, što znači da su sve osobe, osim dece mlađe od 12 godina obavezne da pokažu Covid propusnicu ili potvrdu o vakcinaciji kao i ličnu kartu.

U slučaju da osoba nema Covid propusnica ili potvrdu o vakcinisanju, moći će besplatno da se testira brzim testovima na glavnim ulazima Sajma (ulazi 1 i 6), tokom sva tri dana i to u vremenu od devet do 17 sati. 

Čekanje rezultata ne traje duže od 15 minuta, a podaci se unose na papir koji služi samo za ulaz na sajam, u ukupnom trajanju od 48 sati.

U sklopu sajma održaće se i Državna stočarska izložba

Cene ulaznica ostale su iste kao i prethodne godine, pa je tako ulaz za decu od sedam do 15 godina, penzionere i grupe sa minimalno 20 posetilaca 20 kuna (320 dinara), a za odrasle 30 kuna (470 dinara).

Tokom sva tri dana, od 3. do 5. septembra, sajam će biti otvoren od devet do 18 sati.


Foto prilog


Tagovi

28. Jesenji međunarodni bjelovarski sajam Zlatko Salaj Državna stočarska izložba


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.