Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tribina o kompostiranju
  • 19.10.2019. 18:00
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Otpad nije smeće: Dođite na javnu tribinu o kompostiranju

Na tribini će biti predstavljen i Krk kao uspješan primjer otoka na kojem se biorazgradivi otpad odvojeno prikuplja i kompostira u javnoj kompostani, ali i Dalmatia Green program.

Foto: Pixabay/Ben_Kerckx
  • 479
  • 41
  • 0

Javna tribina o kompostiranju održat će se u ponedjeljak, 21. listopada 2019. s početkom u 12.00 sati u dvorani Županijske komore Split HGK-a, Trumbićeva obala 4. Tribina se održava u sklopu projekta Otpad nije smeće koji provode Grad Split i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, čiji je cilj educiranje građana o održivom gospodarenju otpadom.  

Kako najavljuju iz Udruge Sunce, tehnički direktor komunalne tvrtke otoka Krka - Ponikve eko otok Krk d.o.o., Dejan Kosić, u svom izlaganju predstavit će Krk kao uspješan primjer otoka na kojem se biorazgradivi otpad odvojeno prikuplja i kompostira u javnoj kompostani. 

Korisnicima usluge prikupljanja biorazgradivog otpada (stanovnicima Krka) jednom godišnje dijele se vreće visoko kvalitetnog komposta. Na taj način komunalna tvrtka korisnicima izražava zahvalnost za sudjelovanje u uspješnoj provedbi sustava gospodarenja biorazgradivim otpadom. 

Kako proizvesti kompost, prirodnu hranu za biljke?

U nastavku tribine izvršna direktorica Udruge Sunce Split, Gabrijela Medunić-Orlić, predstavit će Dalmatia Green program koji predstavlja ekološki certifikat za privatne turističke smještajne objekte koji su odlučni ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružiti jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom, u čemu upravo kompostiranje predstavlja važnu ulogu. Jedan od kriterija koji se boduje prilikom procjene okolišno odgovornog poslovanja turističkog objekta je stvaranje i postupanje s otpadom, uključujući biootpad, zaključuje se u najavi.  


Tagovi

Kompostiranje Tribina Biorazgradivi otpad


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]