Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani šljive
  • 22.06.2022. 17:00

Na Gradačački sajam od 24. do 27. avgusta stiže 350 izlagača

Organizatori navode kako nastoje da 49. izdanje bude bolje i uspešnije od prethodnih kvalitetom i sadržajem. 

Foto: Vedran Stapić
  • 96
  • 6
  • 0

Četrdesetdeveti sajam "Dani šljive 2022" u Gradačcu u Bosni i Hercegovini održaće se na oko 5.000 kvadratnih metara površine na lokalitetu sportske dvorane Skenderija u tom gradu. Svečano otvaranje četvorodnevne manifestacije planirano je 24. avgusta. Deo sadržaja biće organizovan i na Kuli Husein-kapetana Gradaščevića, a u etno-parku na jezeru Hazna biće upriličena "Gastro avlija" gde će se pripremati jela i tradicionalne prerađevine od šljive i drugog sezonskog voća i povrća kao i prezentovan proces pečenja rakije.

"Imaćemo oko 350 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Sajam je podeljen u tri sekcije: poljoprivredna proizvodnja, prehrambena industrija kao i mehanizacija i oprema", rekao je direktor Turističke zajednice Gradačca Ensar Mešanović, tokom današnje konferencije za medije, piše Fena. 

S prošlogodišnjeg sajma Dani šljive

Prvi sajam šljive u ovom gradu je održan 1969. godine, a 18 godina kasnije je dobio prefiks međunarodnog. Tokom ovogodišnjeg izdanja, biće upriličena i peta po redu podsajamska aktivnost, odnosno Međunarodni sajam pčelarstva. 

Organizatori navode kako nastoje da 49. izdanje bude bolje i uspešnije od prethodnih kvalitetom i sadržajem. 

"Počeli smo 1969. godine, a 1996. godine smo faktički na ruševinama obnovili sajamske aktivnosti. Gradačac živi za sajam i uveren sam da ćemo biti dobri domaćini", kazao je gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić

Na 49. Sajmu šljive u Gradačcu prezentacija procesa pečenja rakije

U okviru revijalnog dela, planiran je koncert Latifa Moćevića i grupe Regina, dok je specijalni gost manifestacije Stjepan Mesić, nekadašnji predsednik Republike Hrvatske. Očekuje se da i ove godine, na najstarijem specijalizovanom sajmu u Bosni i Hercegovini, svoje proizvode predstave brojni domaći i izlagači iz inostranstva. Vrata sajma će biti otvorena od 24. do 27. avgusta 2022. godine.


Tagovi

Sajam šljive Gradačački sajam Rakija Edis Dervišagić Ensar Mešanović Stjepan Mesić


Autorka

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.