Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lov, ribolov i ekologija
  • 23.09.2022. 10:30
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Međunarodni sajmovi "Lorist" od 28. septembra do 2. oktobra

U pet dana 54. Međunarodnog sajma lova i ribolova izlagači će ponuditi raznoliku lovačku i ribolovačku opremu, vozila, oružije i municiju, a u okviru Sajma ekologije biće organizovane edukacije i radionice, a izloženi organski i reciklirani proizvodi.

Foto: Facebook/Lorist sajam
  • 165
  • 24
  • 0

Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije biće održani od srede, 28. septembra do nedelje, 2. oktobra na Novosadskom sajmu. Nastupiće oko 100 izlagača iz Srbije, Mađarske, BiH i Austrije. Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta biće organizovane stručne aktivnosti, radionice, edukacije, a izlagači najavljuju i brojne zanimljivosti, takmičenja i atrakcije.

"Svakako da smo se potrudili da ovogodišnji LORIST bude kvalitetan i da zainteresuje naše posetioce. Lovci znaju da je u toku priprema pred lovnu sezonu koja uskoro počinje, tako da je ovo idealan trenutak da se opreme po specijalnim sajamskim popustima i pogodnostima koje naši izlagači nude. U okviru Sajma ekologije, biće napravljeno Reciklažno ostrvo, koje će poslužiti kao jedan vid edukacije za najmlađe", rekao je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Šta čeka posetioce?

U pet dana 54. Međunarodnog sajma lova i ribolova izlagači će ponuditi lovačku i ribolovačku opremu i pribor, specijalizvanu odeću, obuću i opremu za boravak u prirodi najpoznatrijih svetskih proizvođača, oružje, municiju...Izlagači, takođe donose uređaje za praćenje pasa, ogrlice za dresuru pasa, ručne i unikatne vabilice za lov, kompletnu sekciju ručnih uređaja za snalaženje u prirodi, sonare za pecanje. Posetiocima će biti ponuđena i ATV vozila i motori, skuteri, prikolice, čamci.

Za svakoga po nešto

Na Sajmu lova i ribolova učešće su potvrdili i oni koji u Srbiji gazduju i koriste šume, upravljaju zaštićenim prirodnim dobrima, bave se unapređenjem lovstva i ribarstva. Tako neće izostati ni Vojvodinašume, Lovački savez Srbije, Lovački savez Vojvodine, Banjalučki sajam, Lovački savez Republike Srpske, Ribolovački savez Vojvodine, Nacionalni park Fruška Gora...

Trofeji krupne divljači

U Hali "Master" Novosadskog sajma biće urađena postavka trofeja krupne divljači, koja će imati skoro identičan izlagački koncept predstavljanja trofeja krupne divljači, predatora i krupnih zveri Srbije, kao onaj kojim je predstavljena Republika Srbija na Svetskoj izložbi trofeja ONE WITH NATURE, održanoj 2021. godine u Budimpešti. Lovna fauna Srbije će biti predstavljena izložbenom postavkom od 620 trofeja, a raznolikost biodiverziteta naše zemlje biće predstavljena sa više od 50 dermopreparata krupne divljači.

Na Sajmu lova i ribolova će se govoriti o stanju ribljeg fonda, reka, posledicama suša, zakonima, borbi protiv ribokradica... Jedna od tema je i afrička kuga kod domaćih, ali i divljih svinja, na koju će pažnju skrenuti Evropska agencija za bezbednost hrane.

Organski i reciklirani proizvodi

Fokus ovogodišnjeg Sajma ekologije je podizanje svesti o primarnoj selekciji otpada. Tim povodom se za najmlađe učesnike, ali i sve odrasle zainteresovane za temu, spremaju edukacije i radionice, kvizovi kao i aktivnosti koje stavljaju akcenat na ekološke teme i zaštitu životne sredine.

Pres konferencija povodom Sajmova (foto: Novosadski sajam)

U izlagačkom delu posetioce dočekuju organski poljoprivredni proizvodi, proizvodi od recikliranog materijala, lukovice i seme cveća, sadni materijal, lekovito bilje, čajevi, preparati na bazi lekovitog bilja, proizvodi od biljaka, proizvodi od kože...

Poklon igra

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama, Novosadski sajam je u saradnji sa izlagačima organizovao Poklon-igru sa vrednim nagradama.

Cena pojedinačne karte je 350 dinara. Ulaznice za kolektivne posete (najmanje 15 osoba), kao i one za kolektivne posete đaka i studenata, penzionere i decu od sedam do 12 godina koštaju 300 dinara. Za kolektivne posete neophodno je dostaviti najavu sa brojem posetilaca - na memorandumu udruženja, zadruge, škole ili fakulteta, sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica.

Radno vreme sajmova od 28. septembra do 1. oktobra je od 10 do 19 časova. U nedelju, 2. oktobra radno vreme za posetioce biće od 10 do 17 časova.

Program sajmova možete preuzetu u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Sajam lova i ribolova Sajam ekologije Lorist Novosadski sajam Oprema za lov Riblji fond Afrička kuga svinja Selekcija otpada


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u