Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Interfest
  • 14.06.2022. 13:30

Međunarodni festival vina Interfest od 16. do 18. juna u Novom Sadu

Svoja vina predstaviće i vinarije iz Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a ove godine, po prvi put će publika moći da proba i vina Slovačke.

Foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
  • 162
  • 55
  • 0

Najveći vinski događaj u regionu i jedna od najvažnijih manifestacija u Novom Sadu, Međunarodni festival vina Interfest biće održan u svom starom terminu, od 16. do 18. juna na Trgu slobode, navodi se u saopštenju.

Pred publiku će izaći preko 90 učesnika, među kojima i najuspešniji srpski vinari čija su vina osvojila odlične ocene na nedavnim relevantnim evropskim takmičenjima, male porodične vinarije, kao i one velike, ponudiće najbolje publici ovogodišnjeg Interfesta. Brojne turističke organizacije i udruženja podržavaju svoje vinare i ubrajaju vinski turizam sve više u svoju ponudu, kombinujući druge proizvode sa vinskim putevima, pogotovo u Vojvodini.

"Tako ćemo ove godine objedinjeno videti ponudu Sremskih Karlovaca, Sombora, Vršca, Inđije, Žablja i Bačke Palanke, ali su sa nama i vina iz drugih krajeva Srbije. Naravno najbrojniji su, kako i uvek fruškogorski vinari, a Novi Sad će na ovogodišnem festivalu predstaviti svoje vinare i publikaciju, kao i izložbu posvećenu novosadskom putu vina", navodi organizator.

Ulaz besplatan

Svoja vina predstaviće i vinarije iz Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a ove godine, po prvi put će publika moći da proba i vina Slovačke. Osim vinske ponude, posetioci će biti u prilici da probaju i kvalitetne rakije, domaći viski i razne likere.

U dokumentu ispod teksta je spisak izlagača, prateća predavanja i muzički program festivala.

Kao i svake godine, na ovom Festivalu, uz lepa vina, posetioce očekuje i interesantna gastronomska ponuda, poput kulena i sireva, a pored toga, biće moguće probati najlepše vojvođanske kolače, med i peciva.

Zvuci dobre muzike i ove godine upotpuniće letnji ambijent Trga slobode, zasviraće tambure, gitare i saksofon.

Radno vreme Festivala je od 19-24h. Ulaz je besplatan, a čaše i vaučere za degustaciju je moguće kupiti na festivalskom ulazu.


Dokumenti


Tagovi

Interfest Srpski vinari Međunarodni festival vina Degustacija vina


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.