Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prokupac
  • 02.10.2020. 13:00

Međunarodni Dan prokupca ove godine Karavanom i do Aleksandrovca i Kragujevca

Događaj počinje Karavanom prokupca, zahvaljujući kom će po prvi put festival pored Beograda stići i u Aleksandrovac i Kragujevac.

Foto: Đorđe Simović
  • 166
  • 7
  • 0

Međunarodni Dan prokupca, najvažnije autohtone sorte vinove loze u Srbiji, ove godine biće obeležen od 10. do 15. oktobra nizom manifestacija u gradovima Srbije, kao i velikom kampanjom na društvenim mrežama, navodi se u saopštenju organizatora.

Događaj počinje Karavanom prokupca, zahvaljujući kom će po prvi put festival prokupca pored Beograda stići i u Aleksandrovac i Kragujevac. U hotelu Kragujevac, 10. oktobra će biti održana izložba vina od prokupca, sa akcentom na vinarije iz Šumadije i okolnih vinogorja, kao i radionica o šumadijskim vinima. Izložba vina biće održana i dan kasnije u Aleksandrovcu, na platou ispred Muzeja vinarstva, kao i radionica o identitetu župskog prokupca.

Okusi razliku, okusi prokupac

U hotelu "Radisson Collection" u Beogradu 13. oktobra biće održana konferencija "Okusi razliku, okusi prokupac" na kojoj će domaći i međunarodni vinski stručnjaci govoriti o vinima od ove značajne sorte.

Vina od prokupca - autohtone sorte Srbije iz godine u godinu sve bolja

Na sam Dan prokupca, 14. oktobra, u Hali 5 Beogradskog sajma biće održan "Prokupac Show", uz koncert sa početkom od 20h, dok će izložba najboljih vina ove sorte početi u 18h.

Cena ulaznice za Prokupac Show je 1.500 dinara, a karte se mogu kupiti preko servisa Gigstix.

Maksimalan broj učesnika i gostiju ograničen je na 500, a događaj će se održati uz poštovanje socijalne distance i svih obaveznih i preporučenih epidemioloških mera zaštite od širenja zarazne bolesti COVID-19.


Tagovi

Prokupac Vina Autohtona vina Međunarodni Dan prokupca Prokupac Show


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃