Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slaninijada
  • 07.02.2023. 13:30
  • Južnobanatski okrug, Vojvodina, Kačarevo

Manifestacija u Kačarevu: I ovaj februar miriše na slaninu

Za sve ljubitelje slanine i suhomesnatih proizvoda još jedna manifestacija u februaru. U pitanju je Slaninijada u Kačarevu.

Foto: Depositphoto/PantherMediaSeller
  • 338
  • 129
  • 0

U Kačarevu, kod Pančeva, 16. februara počinje 36. "Slaninijada". Prijavljen je veliki broj izlagača iz čitave Srbije, a manifestacija će trajati četiri dana, prenosi RTV.

"Manifestacija dugo traje i sada se već druga, treća generacija bavi proizvodnjom slanine i to nam je dodatna delatnost. Ove zime nisu bili idealni vremenski uslovi za sušenje, bilo je toplo, ali to nije problem za prave majstore. Potrebno je bilo više truda da uspemo da sačuvamo kvalitet, šmek, ukus i da sve bude kako valja", kaže kačarevac Vladimir Stoicov, koji će ponuditi svoje proizvode.

Izborom najbolje, sve je i počelo

I ovoga puta će biti održan izbor za najbolju slaninu, jer je pre 36 godina od takvog nadmetanja sve i počelo. Mnoga domaćinstva se mesecima pripremaju za ovo, a pored slanine pušnice su pune i ostalih proizvoda od sušenog mesa. Pripremaju ga na starinski način i kažu da ko je probao kačarevačku slaninu, stalno se vraćao.

"Imamo slanina i iz drugih država, sve će biti puno, više od 400 izlagača. Tako da birajte, nemojte žuriti kada dođete u Kačarevo, polako,birajte i naći ćete najbolju slaninu po vašem ukusu", kaže iz Turističkog kluba "Slaninijada" Milan Ajder.

Tokom trajanja manifestacije u ovo naselje dođe oko 100.000 posetilaca i izloži se više od 100 tona suhomesnatih proizvoda. Na ovu manifestaciju pristižu uzorci slanine i iz drugih zemalja.

Video najavu možete da vidite u prilog ispod.

 


Tagovi

Kačarevo Slaninijada Manifestacija 16. februar Najbolja slanina Vladimir Stoicov Milan Ajder


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva