Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Komuniciranje u krizi
  • 22.03.2016. 18:00

Krizne komunikacije u oblasti bezbednosti hrane

U Privrednoj komori Srbije danas je održan edukativni trening "Krizna komunikacija u oblasti bezbednosti hrane".

  • 151
  • 5
  • 0

U Privrednoj komori Srbije danas je održan edukativni trening "Krizna komunikacija u oblasti bezbednosti hrane".

Trening je deo aktivnosti Projekta "Politički dijalog između javnog i privatnog sektora u oblasti mesa i mleka", koji sprovode Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije. Cilj treninga je da se polaznici upoznaju sa osnovnim elementima efikasne komunikacije u kriznim situacijama u oblasti bezbednosti hrane, zbog velikog uticaja na informisanost, zdravlje i bezbednost potrošača, kao i ekonomske posledice takvih situacija na sektor agrobiznisa, proizvodnje i prerade hrane.

Kako prevazići kriznu situaciju?

Tamara Vlastelica Bakić, ekspert za komunikacije i docent na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu istakla je, u svojoj prezentaciji, da su glavni principi krizne komunikacije pravovremenost, tačnost, pouzdanost, relevantnost, doslednost, transparentnost i nezavisnost. Kako je objasnila, proaktivan pristup komunikaciji, preventivno delovanje i koordinisana saradnja korporativnog sektora i relevantnih državnih institucija, uz uvažavanje svih zainteresovanih strana, su najefikasniji načini da se krizna situacija prevaziđe brzo i sa najmanjim posledicama.

Miloš Milovanović, koordinator Projekta FAO, predstavio je "Protokol o saradnji u komunikacijama u kriznim situacijama u oblasti bezbednosti hrane", koji su prošle godine potpisali Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i proizvođači i prerađivači mleka u Srbiji, koji sadrži smernice za saradnju privatnog i javnog sektora u kriznoj komunikaciji.

Na seminaru su učestvovali predstavnici poslovne zajednice u oblasti proizvodnje, prerade i prometa mleka i mesa, nadležnih ministarstava i drugih relevantnih državnih institucija, akademske zajednice i medija. Udruženje za poljoprivredu prehrambenu industriju šumarstvo i vodoprivredu Privredne komore Srbije aktivno učestvuje u sprovođenju Projekta.


Tagovi

Tamara Vlastelica Bakić Krizno komuniciranje Prerađivači mleka Miloš Milovanović Agrobiznis Bezbednost hrane FAO

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer