Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pametna poljoprivreda
  • 04.02.2023. 09:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Konferencija SUMP-a: Pametnom poljoprivrednom smanjujemo troškove

Velika poseta konferenciji koju je organizovalo Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom.

Foto: Đorđe Lalić
  • 136
  • 25
  • 0

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP) u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom organizovao je drugu konferenciju pod nazivom "Pametna poljoprivreda" u amfiteatru Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu.

Sekretar SUMP-a Aleksandar Milovanović poželeo je dobrodošlicu prisutnima i napomenuo kako je tehnološki napredak, što je između ostalog i tema skupa, doprineo tome da poljoprivreda postaje jedna od najnaprednijih grana privrede i osvrnuo se na to da poljoprivrednici sve više koriste inovativne proizvode, dok ručni rad i ručni alat više nisu u fokusu.

Potencijal je u agraru i informacionim tehnologijama

Direktor Naučno tehnološkog parka u Novom Sadu Nebojša Drakulić je rekao da kroz pametnu poljoprivredu objedinjujemo dva naša najveća regionalna i lokalna potencijala, a to su agrar i informacione tehnologije, a da je poljoprivreda važan deo lokalne ekonomije složila se i predsednica skupštine grada novog sada Jelena Marinković Radomirović.

Poljoprivreda je važan deo lokalne ekonomije

"Preko pametne poljoprivrede treba da smanjimo neke troškove proizvodnje, da smanjimo vreme koje ćemo da utrošimo u nju i da rezultat toga bude veći prinos. Treba da se svi pomažemo međusobno i to je pametan način preko kog ćemo i napredovati. Gledamo ovo kao nešto pozitivno i nastavićemo da organizujemo ovakve skupove", rekao je predsednik SUMP-a Milan Borić.

Kolika je zainteresovanost za nove tehnologije govori i to da je amfiteatar Naučno tehnološkog parka bio popunjen do poslednjeg mesta.


Tagovi

Pametna poljoprivreda Naučno-tehnološki park Aleksandar Milovanović Tehnologija Nebojša Drakulić Jelena Marinković Radomirović Informacione tehnologije Milan Borić SUMP


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner

SUMP

Gagarinova 16A, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 64 5693 777, e-mail: info@sump.rs web: http://sump.rs/