Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kulenijada
  • 11.06.2021. 12:10
  • Osječko-baranjska, Jagodnjak

Ivica Galić pobjednik 20. Kulenijade u Jagodnjaku

Ocjenjivačka komisija je i ove godine imala zahtjevan posao odlučiti čiji je kulen najbolji.

Foto: Damir Rukovanjski
  • 402
  • 329
  • 0

Baranjska paprika, svinje koje su teške minimalno 180 kilograma, i malo vlastitih tajni koje nam nije želio odati, recept su za pobjednički kulen ovogodišnje Kulenijade u Jagodnjaku, Ivice Galića iz Tenje.

On je ovoga puta bio najbolji po ocjeni komisije koju je vodio prof. dr.sc. Goran Kušec s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek. Uz njega su na jubilarnoj 20. manifestaciji, 107 kulenova ocjenjivali i stručnjaci Vladimir Čorić, Milorad Stojković, Tomo Trstenjak, Dušan Paprić i Zlatko Povoljnjak.

Pobjednički, Galićev visokokvalitetan suhomesnati proizvod je dobio 93 boda. Drugo mjesto prema stručnom žiriju osvojio je Zdenko Kovač iz Darde, a treće Radoslav Milović. Zlatnu medalju dobilo je 15 izlagača. Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana je istaknuo da je kulen proizvod po kojem je ova županija poznata te da Kulenijadu kao manifestaciju treba održavati i idućih godina.

Čak 107 uzoraka stiglo je ove godine na Kulenijadu 

Na izložbi smo vidjeli sve ocijenjene kulene, a ovogodišnja manifestacija iako ograničenog opsega privukla je proizvođače i njihove prijatelje da razmjene iskustva. Prisustvovao je i Veljko Kajtazi, saborski zastupnik romske manjine te lokalni političari.


Tagovi

Jagodnjak Kulenijada Baranja Ivica Galić


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.