Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija
  • 13.12.2019. 12:00
  • Međimurska, Sveti Martin na Muri

Hrvatska poljoprivreda nakon 2020. - konferencija Ministarstva poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede organizira Dane poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, a teme dvodnevne konferencije su financiranje poljoprivrede i ruralnog razvoja do 2027., strateška vizija razvoja poljoprivrede i ribarstva te digitalizacija sustava.

Foto: Depositphotos/gustavofrazao
  • 804
  • 62
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede organizira Dane poljoprivrede, ribarstva i šumarstva 19. i 20. prosinca 2019. godine u Sv. Martinu na Muri. Teme dvodnevne konferencije su financiranje poljoprivrede i ruralnog razvoja do 2027., strateška vizija razvoja poljoprivrede i ribarstva te digitalizacija sustava.

"Na konferenciju su pozvani dionici u poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu i ruralnom prostoru, koji će raspravljati o budućnosti hrvatske poljoprivrede, zelenim tehnologijama i pametnim selima, a doznat će i odgovore na pitanja kako će digitalizacija državnih usluga pomoći poljoprivrednicima, kako zaštititi riblji fond i modernizirati ribarsku infrastrukturu te što su prioriteti hrvatskog predsjedanja EU u području poljoprivrede", stoji u najavi konferencije. 

Kako podsjećaju, prije godinu dana Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je proces izrade sveobuhvatne strategije poljoprivrede, prvenstveno s ciljem stvaranja podloge za zaustavljanje negativnih trendova u hrvatskoj poljoprivredi. Provedena je dubinska analiza stanja u poljoprivredi – analizirani su sektorski podaci  i ključni vanjski čimbenici koji utječu na poljoprivredu i ruralni prostor. U izradi su sudjelovali poljoprivrednici, ribari, sektorska udruženja, institucije, stručnjaci i predstavnici akademske zajednice.

"Strategijom ćemo stvoriti podlogu za smjer razvoja hrvatske poljoprivrede u narednom desetljeću u sinergiji sa strateškim i operativnim dokumentima koji do sada nisu postojali, s ciljem transformacije hrvatske poljoprivrede i boljeg života na selu. Strategija će biti podloga za programiranje Nacionalnog strateškog plana za Zajedničku poljoprivrednu politiku 2021.-2027., kojeg će Ministarstvo poljoprivrede izraditi po završetku pregovora o sljedećem programskom razdoblju na razini EU. Hrvatska od iduće godine predsjeda Europskom unijom.

Strateška vizija razvoja poljoprivrede RH nakon 2020.,

U agrarnoj politici bit će moderator svih važnih rasprava koje se tiču poljoprivrede, šumarstva, ruralnog razvoj. Prioritet hrvatskog predsjedanja bit će rasprava o reformskom paketu Zajedničke poljoprivredne politike koja doživljava strukturne promjene", zaključuje se u najavi konferencije koja će se održati u suradnji sa Svjetskom bankom.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Konferencija Strategija poljoprivrede Dani poljoprivrede Ribarstva i šumarstva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]