Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kulenijada
  • 21.05.2022. 10:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Bački Petrovac

Festival kulena u Bačkom Petrovcu 25. maja

Zbog njegove izuzetne ljutine, neki su petrovački kulen čak nazvali "zmajeva kobasica".

Foto: kulen.rs
  • 273
  • 110
  • 0

U sklopu proslave "Dana Petrovca" održava se "Festival Kulena", manifestacija prodajnog karaktera, uz ocenjivanje kulena zainteresovanih proizvođača, predstavlja Turistička organizacija Srbije.

Kulenijada ili Festival klobas, kako se još naziva ove godine se organizuje 25. maja. Na festivalu se osim ocenjivanje kulena i prodaje isti na licu mesta. Osim ovog biće organizovano takmičenje u spravljanju najukusnije sveže kobasice, na tradicionalan način. Festival je propraćen kulturno-umetničkim programom, tipičnim za kulturu Slovaka.

Takođe festival prati ocenjivanje za najbolju domaću rakiju, tortijada i niz drugih događanja, uz mogućnost razgledanja kulturnih znamenitosti Bačkog Petrovca.

Kako se navodi na sajtu Turističke organizacije Bački Petrovac, kao najpoznatiji proizvod, koji se već odavno predstavio u svim krajevima sveta, kulen će ovde obavezno biti serviran servirati uz kompot od višanja. Zbog njegove izuzetne ljutine, neki su ga čak nazvali "zmajeva kobasica". Receptura je vekovima prenošena sa kolena na koleno, ali je i dalje ljubomorno čuvana, a sada je konačno i zaštićena geografskim poreklom proizvoda.


Tagovi

Kulenijada Bački Petrovac Dani Petrovca Petrovački kulen


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...