Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eksperimentalna farma
  • 09.04.2022. 15:00
  • Mannheim, Njemačka

DLG-Feldtage nakon tri godine pauze dovodi više od 320 izlagača

Demonstracija mašina, takmičenje robota, poređenje useva na eksperimentalnim poljima, alternativne kulture - samo su deo programa događaja kojegi organizuje Nemačko poljoprivredno društvo (DLG).

Foto: DLG Feldtage
  • 122
  • 39
  • 0

Više od 320 izlagača prijavilo se na događaj na otvorenom DLG-Feldtage, koji će se održati od 14. do 16. juna 2022. na "eksperimentalnoj farmi" Kiršgartšojsen Ferzušgut u blizini Manhajma u Nemačkoj. Organizator, Nemačko poljoprivredno društvo (DLG) očekuje oko 350 kompanija iz sektora uzgoja, oplemenjivanja i zaštite bilja, đubriva, poljoprivredne tehnologije, savetovanja i usluga. 

Ovaj je sajam svojim tehničkim programom orijentisan na samu poljoprivrednu praksu sa naglascima na ultra plitku obradu zemlje, mehaničku kontrolu korova i organsku poljoprivredu. Ratari će na eksperimentalnim poljima da predstave razne agrotehnike u uzgoju pšenice, a održaće se i međunarodno takmičenje robota u polju. 

Simuliraće štetu od grada

Na gotovo 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora postavljeno je preko 90 oglednih parcela.

"Poljoprivredni sektor suočava se sa brojnim kratkoročnim i dugoročnim promenama, izazovima i prilikama. Imamo mnogo toga da pokažemo i drago nam je što možemo da predstavimo ne samo naše proizvode i konsultantske usluge, već i mogućnosti i koncepte nakon toliko vremena bez susreta licem u lice", izjavio je dr Kristof Lojfen, koorinator biljne proizvodnje u Raiffeisen Waren-Zentrale Rhein-Main eG (RWZ), suorganizatoru događaja. 

Održava se na skoro 5.000 m2 

Vereinigte Hagel, vodeća kompanija za osiguranje useva u Nemačkoj, koja je takođe suorganizator će pomoću mašine za simulaciju grada "Hasi" predstaviti kako to izgleda šteta od oluje. Osim na tradicionalnim ratarskim kulturama, ove će se godine, zbog regionalne situacije, pokazati i šteta od nevremena u povrtarskoj proizvodnji. Posetioci se takođe mogu oprobati u proceni štete.

"Osim informacija o našoj ponudi osiguranja, ove godine na dnevnom redu su i vremenski podaci te prognoza, u kojoj nastojimo biti sve precizniji putem naših meteosol® meteoroloških stanica", izjavio je Daniel Riteršaus, menadžer komunikacija, Vereinigte Hagel.

Demonstracija mašina

Za demonstracije na polju trenutno je prijavljeno više od 70 mašina, uključujući 21 mašine za plitku obradu zemljišta - od lančanih drljača do organskih freza, plitkih kultivatora, tanjirača i plugova, takođe 16 međurednih kultivatora, 12 prskalica za zaštitu useva, ali i traktori, teleskopski utovarivači, rasipači đubriva i mašine opremljene senzorima azota.

Uvek atraktivna demonstracija mašina

Godišnji International Field Robot Event, terensko takmičenje robota za međunarodne studentske timove, održaće se po četvrti put u DLG Feldtage-u, a takmičari će pokazati neke od noviteta u polju robotike. Tipični terenski zadaci uključuju navigaciju u redovima useva, prepoznavanje korova i slično. 

Predstaviće i alternativne kulture

Tradicionalni događaj na oglednom polju, koji je važan deo DLG-Feldtage od 1988., ove godine uključuje agronome iz sedam zemalja i regija. U svojim usevima posejanim u oktobru prošle godine svaki učesnik nastoji da postigne najviši direktni učinak sa što manje troškova. Agrotehnika uključuje sortu, način setve, strategiju upotrebe đubriva i planiranje zaštite. 

Ogledne parcele 

Na štandu DLG V K51 na oglednim parcelama biće izložene alternativne kulture poput konoplje, slanutka, sočiva, kvinoje, amaranta, heljde, prosa i lupine. U tri dana manifestacije, farmeri će rado odgovoriti na pitanja o svojim iskustvima i marketinškim prilikama za ove relativno retke biljne kulture. 

Detalje događaja potražite putem ovog linka, a kako je DLG-Feldtage izgledao 2018., pogledajte u galeriji ispod teksta


Foto prilog


Tagovi

DLG Feldtage Eksperimentalna farma Ogledne parcele Nemačko poljoprivredno društvo Demonstracija mašina Takmičenje robota


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.