Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saradnja u poljoprivredi
  • 16.05.2016. 11:00

Budućnost srpskog agrara u organskoj proizvodnji

"Veliki potencijal za budući razvoj srpske poljoprivrede vidim u povećanju površina pod organskom proizvodnjom", rekla je Bogosavljević Bošković na otvaranju konferencije "Italija - Srbija partnerstvo u agrobiznisu".

  • 82
  • 3
  • 0

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković je na otvaranju konferencije "Italija - Srbija partnerstvo u agrobiznisu" na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu ocenila saradnju dve zemlje u poljoprivredi kao intenzivnu, dodavši da je budućnost poljoprivrede Srbije u povećanju površina pod organskom proizvodnjom.

Istakla je da su Italija i Srbija potpisale sporazume koji omogućavaju bolji plasman poljoprivredno prehrambenih proizvoda, kao i da italijanske kompanije iz sektora poljoprivrede posluju u Srbiji. "Veliki potencijal za budući razvoj srpske poljoprivrede vidim u povećanju površina pod organskom proizvodnjom", rekla je Bogosavljević Bošković i dodala da površina pod organskom proizvodnjom u Srbiji poslednjih pet godina postepeno raste, ali da bi mogla da bude mnogo veća.

Preradu organskih proizvoda treba jačati

Preradom organskih proizvoda u Srbiji se bavi samo 67 preduzeća. Najzastupljenija je prerada voća, navela je ministarka i dodala da se taj segment proizvodnje mora jačati uzimajući u obzir realno stanje tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivredno-prehrambenog sektora. Takođe je kazala da njeno ministarstvo poseban naglasak stavlja na podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju. Investiranje u sektor poljoprivrede je velika šansa za Srbiju, te je pozvala italijanske kompanije i proizvođače da investiraju u Srbiju.

Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco ovom je prilikom podsetio da izvoz poljoprivredno prehrambenih proizvoda Italije iznosi 37 milijardi evra i to zahvaljujući izvozu visoko kvalitetnih proizvoda koji su prepoznatljivi svima. On je dodao da će Italija pomoći Srbiji da investira u proizvodnju visokog kvaliteta.

Foto:bigstockphotos.com;aynur_sib


Izvori

beta.rs


Tagovi

Snežana Bogosavljević Bošković Italija Organska proizvodnja Prerada voća Investicije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer