Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival traminca
  • 14.06.2020. 15:00

Bogat program i brojni poznati vinari očekuju nas na Festivalu traminca

Nešto manje od tri sedmice ostalo je do početka drugog izdanja Festivala traminca, a možemo da se pohvalimo da će ova prva velika hrvatska vinska smotra u periodu nakon korone postaviti novi standard za organizaciju ovakvih događanja, naglašavaju organizatori. 

Foto: Facebook/ Festival traminca
  • 87
  • 3
  • 0

Virus korona nije uspeo da uništi planove organizatora Festivala traminca (prvobitno planiranog za kraj aprila) koji će se održati drugu godinu zaredom i biti, kako tvrde, jedan od najzanimljivijih festivala posvećenih samo jednoj vinskoj sorti. 

"Nešto manje od tri sedmice ostalo je do početka drugog izdanja Festivala traminca, a možemo da se pohvalimo da će ova prva velika hrvatska vinska smotra u periodu nakon korone postaviti novi standard za organizaciju ovakvih događanja“, naglašavaju organizatori - Vinko Ručević iz Vinoteke Vinita i Željko Garmaz, autor bloga Vinske priče.

Bogat program sa još bogatijim ljudima

Festival će trajati dva dana, 26. i 27. juna. Prvi dan će započeti autorskom večerom renomiranog kuvarsko-somelijerskog tima. Najpoznatiji bosanskohercegovački šef Nihad Mameledžija iz Sarajeva na prestižnoj lokaciji letnjikovca Principovac prirediće gurmansku poslasticu u kombinaciji bosanske kuhinje i traminaca u različitim izdanjima, a sve uz osječke džezere iz No Jazz Banda.

Drugi dan obeležiće razne radionice kao i after party uz muziku popularnog osječkog DJ-a Taca.

Zapaženo predavanje održaće Erik Zvibel, Master Somelijer, koji je od 2001. godine član vrlo ugledne organizacije Court of Master Sommeliers koja je u četrdeset godina postojanja primila u svoje članstvo tek 240 kandidata. Na svom masterclasu Erik će pokazati svu kompleksnost Alsacea čiji terroir nije jednostavan za opisivanje i objasniće zašto su tamošnji traminci tako božanstveni. 

O magiji jantarnih traminaca pričaće slovenski vinar iz Metlike, Otmar Šturm, kao i Dominik Jagunić iz Plešivice i Tomislav Bolfan iz Vinskog vrha iznad Hraščine u Zagorju dok će Đorđe Bikicki s Fruške gore premijerno predstaviti, među ostalim, i svoj novi traminac Sfera. Bruno Gaberšek, poznati slovenski vinski pisac, pomoći će posetiocima da zarone u dubine arhiva Ptujske kleti, a Ante Miličević iz Kutjeva ispričaće priču o svom tramincu koji je pre nekoliko sedmica oduševio vinske znalce iz zadarskog udruženja Vinum koji su mu na svom prvom velikom takmičenju dodelili titulu najboljeg hrvatskog predikatnog vina.

Traminci iz 70 vinarija sveta na Prvom festivalu traminca u Iloku

"Iločki podrumi, koji u organizaciji festivala imaju status partnera i prijatelja, i bez kojih ovaj događaj ne bi mogao da postoji, potrudili su se na jednoj drugoj radionici da iz paučine svog arhiva izvuku neke raritete koji su apsolutna senzacija i o kojima će srećnici koji ih budu konzumirali pričati celog života", mamac je organizatora. 

Za radionice se kupuje isključivo dnevna ulaznica koja košta 350 kuna (oko 5.400 dinara). Broj mesta je ograničen! Pošaljite rezervacije na mail: festival.traminca@gmail.com ili se javite na telefon: +385981747108. 

Detaljne informacije o festivalu, radionicama i samom programu, potražite u dokumentu ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Festival traminca Vinko Ručević Željko Garmaza Vino Iločki podrumi Principovac


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.