Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Za korak ispred u agrobiznisu 2018
  • 13.05.2018. 16:00

Agrobiznis konferencija o savremenim tehnologijama

"Mi kao obrazovani, mladi agronomi moramo biti za korak ispred tehnologija", rekla je Vesna Radić predsednica IAAS-a.

Foto: Facebook / Iaas Serbia
  • 429
  • 20
  • 0

Druga po redu agrobiznis konferencija sa temom "Za korak ispred u agrobiznisu 2018" imala je za cilj upoznavanje studenata sa savremenim tehnologijama u poljoprivredi. Održana je u Prostorijama privredne komore Srbije, u organizaciji Međunarodne organizacije studenata poljoprivrede i srodnih nauka (IAAS) i Saveza poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije (SPITS), a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Za korak ispred u agrobiznisu

Vesna Radić predsednica IAAS-a, istakla je da su savremene tehnologije u poljoprivredi neizostavne u 21. veku: "Mi kao obrazovani, mladi agronomi moramo biti za korak ispred tehnologija, a konferencija je doprinela preglednijoj slici o tome kako započeti sopstveni biznis i kako primeniti naučena znanja i veštine u kompanijama u kojima ćemo raditi".

Vesna
Vesna Radić dodeljuje sertifikat 

Pomoćnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Zoran Janjatović istakao je da Ministarstvo ima veliki broj konkursa za mlade i da je veoma važno da posećuju ovakve manifestacije koje organizuje IAAS, kao organizacija koja se izdvaja svojim kvalitetom, od saveza studenata i sličnih udruženja na fakultetima. 

Iskustvo i mladost na istom zadatku

Na konferenciji su učestvovali  i prof. dr Miladin M. Ševarlić, predsednik Saveza poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije, koji je je predstavio obeležavanje 150 godina od osnivanja Društva za poljsku privredu - rodonačelnika poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije (SPITS), kao i Aleksandar Bogunović, sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju Privredne komore Srbije, koji je izjavio da je pozitivno iznenađen inicijativom mladih iz organizacije IAAS-a, koji se bore i pomažu svojim kolegama da proširuju znanja iz oblasti poljoprivrede i srodnih nauka.

Okupljeni
Publika na konferenciji

U pauzi između predavanja učesnici i predavači imali su priliku da uživaju u degustaciji vina vinarije Deurić i drugih sponzorskih proizvoda. Prilikom zatvaranja konferencije uručene su zahvalnice i sertifikati, uz željno iščekivanje narednog susreta, sledeće godine. 


Tagovi

Vesna Radić IAAS Agrobiznis konferencija Savremene tehnologije Zoran Janjatović Miladin M. Ševarlić Aleksandar Bogunović Deurić


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer