Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gospojina - Novi Bečej
  • 17.07.2018. 18:00

6. Gospojinski Poljofest - najveća letnja poljoprivredna manifestacija

Kao deo velike porodične manifestacije Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju, ove godine će šesti put biti organizovan "Poljofest". Posetioce očekuju mnogi stručni paneli, prikaz mašina u radu kao i nagradne igre.

Foto: Đorđe Simović
  • 361
  • 13
  • 0

Kao i prethodnih godina organizatori, na više od mesec dana, pre Velikogospojinskih dana, počinju da animiraju javnost. Tako su prvu od nekoliko konferencija upriličili u Privrednoj komori Vojvodine. Član organizacionog odbora "Gospojine" Matija Kovač kaže da posetioce na "Poljofestu" očekuje bogat stručni program.

"Slobodno možemo da kažemo da je "Poljofest" najveća letnja manifestacija tog tipa. Očekuje nas veliki broj izlagača poljomehanizacije, semena, izložba krupne i sitne stoke, usluga, stručnih panela i ono što je možda i najvažnije prikaz mašina u radu", istakao je Kovač i izdvojio kao naročito značajnu panel diskusiju "Mladi poljoprivrednici - najveća šansa Srpskog agrara".

Matija Kovač - član Organizacionog odbora "Velikogospojinskih dana"

Takmičenja i vredne nagrade

Prisutni će moći da se oprobaju u takmičenju u upravljanju traktorom, jahanju mehaničkog bika, nadvlačenju kanapa, ali i rekreativnom jahanju za koje će se pobrinuti zaposleni u konjičkom klubu "Vranjevo" u Novom Bečeju. Za posetioce su obezbeđene i mnoge vredne nagrade. Pobednik u jahanju mehaničkog bika u muškoj konkurenciji će dobiti dvobrazni plug, a u ženskoj pametni telefon.

Pokrajina podržava značajne manifestacije

Sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević kaže da pokrajinska admistracija putem konkursa namenjenih lokalnim samoupravama i udruženjima građana pomaže održavanje tradicionalnih manifestacija.

"Odobreno je oko 200 prijava. Oni će dobiti novčanu pomoć za održavanje ovakvih ili sličnih manifestacija. Reč je o više od 160 udruženja građana i 23 lokalne samouprave. Na taj način pomažemo tradiciju, kulturu i promovisanju vojvođanske gastronomije. "Poljofest" je najbolji način da se promoviše poljoprivreda u Vojvodini kao i razvoj sela. "Poljofest" je od interesa i značaja za celu Vojvodinu. Da podsetim da "Gospojinu" u tri dana poseti i do 200.000 ljudi", kazao je Radojević.

Ovogodišnji "Velikogospojiniski dani", kao i 6. "Gospojinski poljofest" biće održani, u Novom Bečeju, od petka 24. do nedelje 26. avgusta.


Tagovi

Poljofest Velikogospojinski dani Novi Bečej Privredna komora Vojvodine Manifestacije Vojvodina Matija Kovač Vuk Radojević


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."