Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zanatsko pivarstvo
  • 15.10.2015. 14:00

1. Novosadski festival zanatskog piva

Posetioci 1. Novosadskog festivala zanatskog piva će moći da piju originalna i kvalitetna piva različitih stilova (Pale ale, IPA, Blonde, Stout, Hefeweizen, Porter, Saison), ukrste pivo i hranu, saznaju kako da otvore zanatsku pivaru, proizvedu pivo u manufakturi, a moći će da prisustvuju izložbi pivskih etiketa.

  • 628
  • 275
  • 0

Kako organizatori SKC "Fabrika" pompezno najavljuju: "Revolucija zanatskog piva stiže i u Novi Sad, predvođena malim, nezavisnim pivarama iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne. 1. Novosadski festival zanatskog piva biće održan 17.10.2015. godine, u SKC Fabrika sa početkom u 15h."

Pivopije traže ulaznicu više

Ljubitelji piva će u subotu, 17. oktobra biti u prilici da probaju originalna i kvalitetna piva različitih stilova (Pale ale, IPA, Blonde, Stout, Hefeweizen, Porter, Saison i mnoga druga). Oni koji žele da saznaju nešto više, biće u prilici da odslušaju zanimljiva predavanja na temu zanatskog pivarstva.

Prvih 1.200 srećnika je u pretprodaji kupilo ulaznice po ceni od 200 dinara, a više hiljada je ostalo bez njih za 1. Novosadski festival zanatskog piva.

Izložba starih pivskih etiketa

U okviru Novosadskog festivala zanatskog piva održaće se i veoma zanimljiva izložba pivskih etiketa koje dolaze iz jedne od najimpresivnijih ličnih kolekcija sa ovih prostora. Naime, vlasnik ove kolekcije, Miroslav Mihnjak, se poslednjih 17 godina nalazi u konstantnom "lovu" za što ređim i neobičnijim etiketama koje su krasile pivske flaše. Trenutno u svojoj kolekciji ima preko 36.000 etiketa koje dolaze iz više od 200 zemalja. Na festivalu zanatskog piva, Mihnjak će prikazati deo svoje kolekcije i to onaj fokusiran na stare etikete koje dolaze upravo iz zemalja iz kojih stižu i svi učesnici.

Radionica uključuje degustaciju i ocenjivanje piva

Posetioci radionice "Sa pivom i uz pivo" biće u prilici da degustiraju 4 stila piva i da ih upare sa specijalno pripremljenom zakuskom. Nakon toga će uslediti ocenjivanje degustiranih piva. Broj mesta je ograničen na maksimalno 40 učesnika, a cena radionice je 600 dinara.

Predavanja - besplatno za posetioce Festivala

U 17 sati predviđeno je predavanje na temu Pivski turizam punim jetrima koje će održati Domagoj Jakopović Ribafish.

Poznati hrvatski kolumnista, član Društva prijatelja piva i samoprozvani prvi hrvatski pivski somelijer proputovao je više od 60 zemalja u potrazi za savršenim jakopopivom. Na predavanju će ispričati sa kakvim se sve pivima susretao, ali biće tu i priča o krađi japanskih piva iz automata, italijanskom kuvaru apsinta u Kambodži te mnoge druge.

U 18 sati sledi predavanje pod nazivom Budi sam svoj pivski tehnolog koje će se održati u organizaciji Tehnološkog fakulteta Novi Sad. Predavanje ekipe istraživača sa Tehnološkog fakulteta, koja godinama kuva pivo, pokriće sve važne aspekte kućnog pivarstva (sirovine potrebne za pravljenje piva, proces kuvanja, stilovi piva), a najaktivnije učesnike nagraditi degustacijom homebrew piva.

Na predavanju u 19 sati - Odrastanje jedne craft pivare, koje će održati Miroslav Šuvak, posetioci će saznati kako se prelazi put od nagrađivanih kućnih pivara do ponosnih vlasnika craft pivare. Biće reči o prednostima craft pivara u odnosu na makro pivare, izazovima i problemima sa kojima su se susretali prilikom otvaranja svoje pivare i ključnim aspektima poslovanja.

Kupovina piva vaučerima

Kupovina piva na Festivalu biće moguća isključivo festivalskim novcem (vaučerima), koji će biti u apoenima 10, 20, 50, 100 i 200. Svaki posetilac će na samom festivalu moći da kupi vaučere sa kojim će posle moći da kupuje pivo od izlagača i hranu u okviru festivalske zone. Treba napomenuti da nema refundacije neiskorišćenih vaučera, stoga organizatori podsećaju posetioce da vode računa i iskoriste sve vaučere.


Tagovi

Craft Pivo Festival SKC Fabrika Novi Sad Festival piva Miroslav Mihnjak Zanatsko pivo Degustracija piva Domagoj Jakopović Ribafish Miroslav Šuvak Kuvanje piva Miroslav Šuvak Vaučeri


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."