Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam pršuta
  • 16.12.2019. 13:00
  • Cetinje, Crna Gora

1. Međunarodni sajam pršuta u Crnoj Gori

Cetinje će sledeće godine biti domaćin prvog Međunarodnog sajma pršuta, a pozivnica za učestvovanje upućena je svim registrovanim proizvođačima suhomesnatih proizvoda iz Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske i drugih zemalja EU.

Foto: Pixabay/Morana T
  • 203
  • 8
  • 0

Prvi Međunarodni sajam pršuta (MESAP), održaće se u Cetinju u Crnoj Gori 5. i 6. juna 2020. godine u organizaciji tamošnje Turističke organizacije i klastera Crnogorski pršut.

Gradonačelnik Cetinja, Aleksandar Kašćelan, rekao je da su grad i okolina poznati po izuzetnim mesnim proizvodima od kojih se crnogorski pršut izdvaja kvalitetom i ukusom i da se na području Cetinjske opštine, proizvede oko 400 hiljada pršuta zaštićenih geografskim oznakama. 

Podpredsednica Privredne komore Crne Gore, Ljiljana Filipović, ocenila je da će sajam biti mnogo više od pukog izlaganja proizvoda. "Biće to svojevrsni forum ponuđača i partnera, koji će saradnjom i udruženim iskustvima, znanjima i svim ostalim resursima, puno lakše i celovitije ostvariti svoje interese i korist u sve složenijoj i zahtevnijoj utakmici na tržištu", najavila je. 

Pozivnica za učestvovanje na prvom MESAP-u upućena je svim registrovanim proizvođačima suhomesnih proizvoda iz Crne Gore, kao i brojnim proizvođačima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja EU.

"Festivali i sajmovi su danas postali najbrže rastuća turistička ponuda, služe kao jedan od alata promocije i mogu da koriste u promeni imidža grada. Osim toga, predstavljaju nadogradnju turističke ponude koja rezultira povećanjem konkurentosti destinacije", naveo je predsednik klastera "Crnogorski pršut“, Jovan Kaluđerović.


Tagovi

Sajam pršuta Cetinje MESAP Crna Gora Ljiljana Filipović Jovan Kaluđerović Aleksandar Kašćelan


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao