Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poribljavanje
  • 14.12.2021. 14:00

U ribolovne vode Vojvodine pušteno više od 21 tone jednogodišnje šaranske mlađi

Rekordna količina ribe je puštena ove godine, 105.750 jedinki.

Foto: vodevojvodine.com
  • 398
  • 220
  • 1

U ribolovne vode kojima upravlja JVP "Vode Vojvodine" pušteno je ukupno 21.150 kilograma jednogodišnje šaranske mlađi tokom redovnog godišnjeg poribljavanja. Ovogodišnja akcija završena je poribljavanjem na dve lokacije, na Dunavu kod Futoga i Velikom bačkom kanalu kod Sombora.

"Rekordna količina ribe je puštena ove godine, 105.750 jedinki. Prvi put poribljavamo sa autohtonom vrstom vretenastog šarana. Trudimo sa da poribljavamo nova mesta, gde ćemo imati sigurnu pomoć ljudi iz lokala, koji su okrenuti prirodi i zaštiti ribljeg fonda", rekao je v. d. direktora JVP "Vode Vojvodine" Srđan Kružević koji je najavio da će JVP uraditi monitoring kako bi se videlo pravo stanje ribljeg fonda i da će pokrenuti inicijative za zabranu privrednog ribolova na području Grada Novog Sada i za povećanje broja prirodnih mrestilišta u nadležnosti preduzeća.   

Od bazena za navodnjavanje do šaranskog ribnjaka

Lokacije na kojima je danas puštena riblja mlađ prvi put su se ove godine našle na listi za poribljavanje. U Dunav kod Futoga pušteno je 1.600 kilograma, što je pojedinačno najveća količina riblje mlađi u okviru ovogodišnjeg poribljavanja, a u Veliki bački kanal kod Sombora 800 kilograma mlađi.

U okviru ovogodišnje akcije, poribljeno je ukupno 24 lokacije na kanalima Hidrosistema DTD, delovima Dunava, reke Krivaje i zaštićenih područja Jegrička i Beljanska bara. Sve lokacije u narednom periodu češće će kontrolisati i ribočuvari.


Tagovi

Šaranska mlađ Poribljavanje Vode Vojvodine Srđan Kružević


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...