Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Naj ulov
  • 02.10.2016. 15:00

Šaran od 15 kg ulovljen na jezeru Starača

Ulovljeni šaran je do sada najveća ulovljena riba na toj vodi, no iz Udruženja "Bistro!" kažu da ima i većih riba.

Foto: bistrobih.ba
  • 309
  • 8
  • 0

U jezeru Starača u blizini Ilijaša ulovljen je šaran od 15 kilograma! To je do sada najveća ulovljena riba na toj vodi, no iz Udruženja "Bistro!" koje upravlja ribolovnim područjem u općini Ilijaš kažu da ima i većih riba.

Od bare do kapitalcima bogatog jezera

Naime, samo lani poribili su jezero s ribama težim od 20 kilograma. Jezero je, inače, postalo prepoznatljivo po ulovima štuka, tako je u proteklih nekoliko dana uhvaćen veći broj kapitalnih primjeraka ovih najvećih slatkovodnih predatora, prenosi bistrobih.ba.

Na jezeru će uskoro biti održana dva takmičenja, u lovu šarana i amura, te lovu grabljivica na umjetne mamce s obale. Novac od kotizacija za takmičenje ribolovci su namijenili za poribljavanje jezera kalifornijskom pastrmkom koje će biti izvršeno polovinom oktobra.

Podsjećamo, još 2013. godine jezero Starača je bilo bara, deponija. Onda su je preuzeli članovi Udruženja "Bistro!" i pretvorili u vrijedno ribolovno područje.

Foto: bistrobih.ba


Tagovi

Šaran Ulov Jezero Starača


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.