Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poribljavanje
  • 01.12.2022. 17:00
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Radobolja poribljena od Vrela do Balinovca

Iz ribogojilišta Laks u Blagaju izvršeno je poribljavanje rijeke Radobolje

Foto: Grad Mostar
  • 226
  • 41
  • 0

Nakon zatvaranja ribolovne sezone u srijedu je, 30. decembra, iz ribogojilišta Laks u Blagaju izvršeno poribljavanje rijeke Radobolje.

Kako je saopćeno iz Grada Mostara, poribljavanje finansira JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, kao dio izvršenja utvrđenih obaveza po odobrenom Godišnjem programu unapređenja ribarstva za 2022. godinu u ribolovnoj zoni Mostar.

Poribljavanje Radobolje

Inače, u Radobolji se skoro svake godine zabilježi pomor ribe, a iz Udruženja sportskih ribolovaca "Neretva 1933" ranije su za Agroklub kazali kako se vjeruje da je uzrok tome ljudski faktor. Ova uzgojna rječica je bogata potrošnom pastrmkom, a samo krajem ove ljetne sezone stradalo je 170 komada ribe. 

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK je nedavno odobrilo raspodjelu namjenskih sredstava zaštitu i unapređenje ribarstva u iznosu od 83.021 KM, koja su uplaćena kao naknada za korištenje ribolovnih zona hercegovačko-neretvanskog područja u protekle tri godine.


Tagovi

Ribolov Poribljavanje Rijeka Radobolja Blagaj


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]