Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ICES o akvakulturi
  • 02.06.2015. 17:00

Održivi razvoj akvakulture u svijetu

Cilj ovog sastanka je da se jasno identificira kako se ICES, nauka i savjetodavni sistem može koristiti za podršku održivom razvoju akvakulture.

Foto: depositphotos.com
  • 335
  • 16
  • 0

Međunarodni savjet za istraživanje mora (ICES) jučer je započeo dvodnevni sastanak u Bergenu na temu dijaoga u akvakulturi. Manifestacija okuplja industriju, zainteresirane strane, menadžere i naučnike koji će razgovarati o tome kako nauka može savjetovati i podržati održivi razvoj akvakulture. Okupilo se oko 150 sudionika, uključujući ministarstva iz Norveške i Farskih otoka.

Ključni razlozi za sastanak uključuju interakciju akvakulture i životne sredine, dalji razvoj metoda i standarda, kao i uspostavljanje veze sa industrijom.

Održivi razvoj u akvakulturi

"Akvakultura je ključna oblast po pitanju rasta hrane u budućnost, a cilj ovog sastanka je da se jasno identificira kako se ICES, nauka i savjetodavni sistem može koristiti za podršku održivom razvoju akvakulture", istakao je Cornelius Hammer prvi potpredsjednik ICES-a, koji je i predsjedavao ovim sastankom. "Akvakultura je važna komponenta strateškog plana ICES-a i otvoren dijalog sa svim zainteresiranim stranama je ključan za procjenu potreba i nedostataka, kako bi se izbjeglo dupliranje napora, a time i gubljenje vremena", dodao je Hammer.

ICES-ov Strateški plan (2014-2018) se fokusira na procjenu i pružanje podataka i informacija, nauku i savjete o opcijama za održivo korištenje i zaštitu morskih ekosistema. Ključno je ovdje prepoznati potrebu za informacijama koje su od presudne važnosti donositeljima odluka prilikom stvaranja politika koje podržavaju održivi razvoj akvakulture.

Foto: depositphotos.com; raywoo


Tagovi

Akvakultura Održivi razvoj Informacije Strateški plan Bergen ICES Cornelius Hammer Morski ekosistemi

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer