Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Višegrad
  • 30.09.2022. 14:00
  • Sarajevsko-romanijska regija, Republika Srpska, Višegrad

Drina poribljena pastrmkom i šaranom

Riblju mlađ donirala je "Hidroelektrana na Drini"

Foto: Srna/Opština Višegrad
  • 178
  • 36
  • 0

Rijeka Drina poribljena je sa 2.200 mlađi potočne pastrmke i 3.000 mlađi šarana u gornjodrinskom slivu, koje je donirala "Hidroelektrana na Drini", javlja Srna. 

Direktor ovog preduzeća, Nedeljko Perišić, rekao je da ispunjavajući obavezu strateških dokumenata iz ekološke dozvole uprava Hidroelektrane je i ove godine izdvojila sredstva za poribljavanje Drine i njenih pritoka. Na ovaj način, kako je istakao, trude se držati na nivou životinjsku raznolikost rijeke, ali i pospješiti aktivnosti koje se na Drini dešavaju.

"Rijeka Drina je interesantna ribolovcima iz Republike Srpske i regiona i nadamo se da ćemo i ovim aktivnostima pomoći da ta zaintersoavnost ostane na istom nivou, da ljudi dolaze u Višegrad i da i na taj način posješimo privredni razvoj", istakao je Perišić.

Načelnik opštine Višegrad, Mladen Đurević, rekao je da je ovo još jedna u nizu društveno odgovornih aktivnosti od strane hidroelektrane Višegrad.

"Svake godine Hidroelektrana kao odgovorna firma na regiji na ovakav način pomaže lokalne zajednice", naglasio je Đurević.


Tagovi

Poribljavanje Drina Rijeka Potočna pastrmka Šaran Riba Mlađ

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas