Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup državnog zemljišta
  • 24.04.2018. 08:15

Zemljište se izdaje ratarima, dok Tenis ne dođe

Nemačka kompanija Tenis (Tönnies Fleischwerk) prolongira svoj dolazak u Srbiju, a zbog toga su pojedine kompanije odustale od zakupa državnih oranica, pa su se ratari domogli više od 3.000 hektara zemlje.

Foto: Pixabay / Catkin
  • 1.041
  • 90
  • 0

Nemačka kompanija Tenis (Tönnies Fleischwerk) prolongira svoj dolazak u Srbiju, a zbog toga su pojedine kompanije odustale od zakupa državnih oranica, pa su se ratari domogli više od 3.000 hektara zemlje. Kako je rekao i ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, zemljište neće biti u parlogu, nego će biti dato u zakup, dok ugovor sa Nemcima ne bude zaključen. 

"Tenis ima obavezu da započne svoje ulaganje krajem ove ili početkom sledeće godine, a u avgustu prošle godine je dobio dozvolu državne komisije za zakup zemljišta u nekoliko vojvođanskih opština. U Kikindi i Zrenjaninu odobrenje je već dato, dok se odobrenje još uvek čeka od lokalnih samouprava u Pladništu, Vršcu i Sečnju", prenosi Dnevnik Nedimovićeve reči. 

Tenisu u zakup 2.420 hektara u Zrenjaninu

I do 50.000 dinara za hektar

Ovog proleća u srednjem Banatu je ukupno izlicitirano oko 8.000 hektara državne zemlje. Licitacija je usledila i nakon odustajanja od investicije firme Planet food iz Zrenjanina, pa je i tih 2.400 hektara izlicitirano. Interesovanje za zakup državne zemlje u okolini Zrenjanina bilo je veliko, a na licitaciji se došlo do brojke od 50.000 dinara za hektar - duplo više od početne cene. Ostalo zemljište, u katastarskim opštinama Orlovat, Zrenjanin, Elemir i Stajićevo, u proseku je izdato po 23.000 dinara, pišu Novosti

Stojan Kralj, rukovodilac poljoprivredne službe u Gradskoj upravi Zrenjanin, rekao je da će se naredno nadmetanje za izdavanje državnih oranica održati u junu i julu.


Tagovi

Zrenjanin Licitacija Tenis Zakup zemljišta Branislav Nedimović Stojan Kralj


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]