Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Autonomna Valtra
  • 28.10.2018. 15:00

Valtra H202: Prvi traktor kome ne treba vozač?

Ovaj potpuno autonomni traktor agresivnog i ultra modernog dizajna budućnost je poljoprivrede u 2040. godini. Pokreće se pomoću naprednog motora sa vodnikom, električnog motora, koji ostvaruje ogromni obrtni moment!

Foto: Youtube/Lorenzo Mariotti
  • 1.185
  • 105
  • 0

Budućnost poljoprivrede menja se pred našim očima! Evo, osmišljen je prvi samohodni traktor. Autonomne mašine postale su sve češće, međutim, tek sada vidimo prvi samohodni traktor, piše The Richest.

Traktor Valtra H202 sa daljinskim upravljanjem navodi se kao budućnost poljoprivrede iz više razloga. Mašina sa vodonikom, koji kontroliše mobilna aplikacija, prva je takva vrsta, koja dolazi na poljoprivredne površine. Dizajniran od strane 24-godišnjeg talijanskog dizajnera Lorenca Mariotija (Lorenza Mariottija), traktor se napaja na licu mesta s utikačima ili bežičnim indukcijskim punjenjem, a sve dok se proizvodi vodonik, koristeći metan sa farmi.

Osim toga, autonomni traktor će moći da napravi više od čoveka, jer ponavlja složene i ponavljajuće zadatke tokom celog dana! Kupci će imati mogućnost odabira boje traktora.

H202 bi trebalo da obavlja posao noću, a ratari danju

H202 takođe uključuje i razne tehnologije koje uključuju laserske i organske svetlosne diode, naprednu sigurnost i daljinsko upravljanje, koje omogućuju kontrolu mašine putem mobilne aplikacije. Iako je traktor zapravo autonoman, kreator Marioti hteo je da se mašinom povremeno provoza ratar, jer "su ljudi vrlo dobri u pronalaženju kreativnog rešenja za neočekivanu situaciju".

Poljoprivrednici ne bi trebalo da budu previše zabrinuti, jer, od H202 se očekuje da samo obavlja zadatke noću, dok poljoprivrednici prolaze kroz posao tokom dana.

To omogućuje da se polja u celom svetu i dalje rade preko noći. Sposobnost traktora da radi samostalno, sve dok se još uvek kombinuje sa ljudskim mogućnostima, korak je u neverovatnom smjeru za poljoprivredni svet!

Video: Youtube/Lorenzo Mariotti


Tagovi

Valtra Autonomni traktor Bez vozača Valtra H202 Samohodni traktor Vodonik


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!