Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • VÄDERSTAD
  • 01.02.2019. 12:00

Väderstad: moderne tehnologije u službi napredne proizvodnje

Predstavnik Väderstada za Srbiju Tamaš Rak je govorio o tehnologiji proizvodnje kao i mašinama za setvu.

Foto: Väderstad Srbija
  • 648
  • 128
  • 0

Zimski seminar farmera na Tari u organizaciji Kluba 100P plus bila je prilika gde su firme imale mogućnost da prisutnima kroz različita predavanja predstave proizvode i inovacije. Jedna od predavača bila je i kompanija Väderstad, a njihov predstavnik za Srbiju Tamaš Rak je govorio o tehnologiji proizvodnje kao i mašinama za setvu.

Interaktivni katalog - proširena stvarnost

Predstavljen je interaktivni katalog, a o čemu je reč otkriva Rak: "Besplatno skinete Väderstad mobilnu aplikaciju za IOS operativni sistem, preko App store-a i android operativne sisteme (preko Google play store-a), potom uzmete katalog proizvoda, na delu gde se nalazi "crni plusić", otvorite mobilnu aplikaciju i u detalje pomoću kataloga možete pogledati sve komponente proizvoda iz svakog ugla". Svaki katalog poseduje "proširenu stvarnost" kako su je u Väderstadu nazvali, odnosno spoj modernih tehnologija i tradicionalnog štampanog materijala. 

Mobilna aplikacija stvara proširenu stvarnost

Tempo sejalica - jedinstvena sejalica na tržištu

U nastavku predavanja prisutni poljoprivrednici su saznali više informacija o perjanicama ove kompanije kada su u pitanju sejalice Tempo i Rapid.
Svetski rekord sa Tempo sejalicom postignut je u Mađarskoj 2017. godine, setva sa 16 redova, posejano je 502 ha kukuruza, brzine 21.6 km/h, učinak 70 hiljada biljaka. Jedinstvena sejalica na tržištu sa sistemom za nadpritisak, elektronskim pogonom, odlična podešavanja. Odlikuje ih i Power Shoot sistem, koji omogućava kontrolisanje putanje i savršeno ulaganje semena. Brzina setve semena je od 25 do 50 kilometara na sat. Poseduju i E Control - praćenje sejalice povezano sa GPS terminalima i mogućnost varijabilne setve i varijabilno ulaganje repromaterijala (seme, mineralno đubrivo, mikro granulati). 

Tempo modeli mašina se direktno proizvode za partnera po zahtevu, međuredni razmak se može podešavati od 50 - 70 cm, sa rezervoarom za mineralno đubrivo, bez rezervoara. Svaka mašina koja je prodata u Srbiji je jedinstvena za sebe. Tempo sejalica može da menja nekadašnje tri sejalice na gazdinstvu, a svaka poseduje dvogodišnju fabričku garanciju, koja se računa od datuma puštanja u rad.

Rapid žitna sejalica sa trodecenijskim sistemom razvoja

Kod žitnih sejalica Rapid dubina se podešava iz kabine traktora. Preporučena brzina je 15-20 km/h, rezervoar može biti kapaciteta od 3.000 - 4.000 l. Obavlja četiri operacije u jednom prohodu što samim tim dovodi do veće uštede goriva. Savršeno priprema zemljište, seče i mesa biljne ostatke. 

O kompaniji Väderstad

Väderstad je porodična kompanija iz Švedske koja radi od 1962. godine, a na teritoriji Srbije započela je samostalnu prodaju od 2017. godine. Primarno se bave proizvodnjom priključnih mašina od kojih su mnoge inovacije u svetu mehanizacije.

Za više informacija o svim modelima priključnih mašina, obratite se Väderstad prodajno-stručnom timu na jedan od niže navedenih kontakata!


Tagovi

Väderstad Tempo sejalica Rapid Mehanizacija Obrada zemljišta Tamaš Rak Mobilna aplikacija


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.


Partner

Väderstad d.o.o

Bikovački put 11a, 24000 Subotica, Srbija
e-mail: tamas.rakk@vaderstad.com web: https://www.vaderstad.com/rs/