Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bašak traktor
  • 22.09.2021. 12:00

Turski traktor Bašak 5120 pravi proboj na srpsko tržište

Novi model 5120, za koji kažu da je ponos i dika proizvođača, odlikuje se sa 120 nominalnih konjskih snaga, maksimalnih 138, TIER IV motora, četvorocilindrični sa 200-litarskim rezervoarom za gorivo.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 5.423
  • 357
  • 0

Kompanija RTI d.o.o. iz Novog Sada, koja je uvoznik, distributer i serviser svetski poznatih proizvođača poljoprivredne mehanizacije i motornih ulja, predstavila je na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede traktor Bašak 5120, turskog proizvođača čiji je generalni distributer. 

"Bašak je turski premium brend koji je radio jedno vreme po licenci i za fabriku Steyr. Nakon toga su privatizovani, kada je uložen ogroman kapital da bi se napravio danas ovakav jedan traktor. Ono što razlikuje Bašaka u odnosu na ostale, jeste što je kod njega original Carraro prednji i zadnji most, original menjač, Bosh-ova original elektronika. Svi sklopovi su kupovani na originalnim mestima", istakao je direktor RTI-a Milenko Popović.

Vredi svakog "konja"

Novi model 5120, za koji kažu da je ponos i dika proizvođača, odlikuje se sa 120 nominalnih konjskih snaga, maksimalnih 138, ima TIER IV motor, četvorocilindrični sa 200-litarskim rezervoarom za gorivo. Poseduje 5,5 tona podiznu moć i broj stepeni prenosa je 32/32, odnosno 32 za hod unapred i 32 za hod unazad.

Da Bašak nije kvalitet, ne bi bio na našem štandu, smatra Popović

"Ono što se nama pokazalo, jeste jako malo reklamacija, jednostavan je za održavanje, menjamo filtere, ulje, nekih većih kvarova nije bilo. Posle četiri godine i korona perioda, neki podatak je da smo prodali oko 240 traktora. Ovaj vredi 'svakog konja', ima snage, sve je urađeno kako treba. Bašak nikad nebi bio na našem štandu da nije kvaliet."

Bašak izvozi u 31 zemlju sveta

Ispred turske kompanije govorio je njihov menadžer Omar Durmas, koji je naglasio da su stari kao i John Deere i drugi veliki brendovi jer postoje od 1914. godine i svoje proizvode plasirali su samo za domaće tržište. Naročit je kuriozitet da su pre šest, sedam godina prodali čak 71.000 traktora samo za turske proizvođače.

"Turska zauzima četvrto mesto u svetu po proizvodnji traktora i izvozimo u 31 državu sveta, u Japan, na Tajvan, u skoro sve evropske zemlje, pojedine latinoameričke. U narednih tri do pet godina sa RTI-om, planiramo da ostvarimo prodaju od 40 do 50 odsto marketing šera sa Bašak traktorima", ambiciozan je Durmas. 

Turska zauzima četvrto mesto u svetu po proizvodnji traktora, istakao je Durmas

Jusel Durak, zadužen za izvoz ovih traktora u Srbiju kaže da za godinu i po dana, koliko sarađuje sa našom kompanijom, smatra da će već sledeće godine imati još bolje rezultate prodaje.

Vredi 60.000 evra

Bašak traktori, generalno se odlikuju udobnom kabinom, gde je nivo buke ispod 70 decibela, pa su pogodni i za dnevne i noćne smene i kontinuiran rad, bez zamora rukovaoca. Postižu veliku putno-transportnu brzinu, poseduju efikasan kočioni sistem, što je, napominje Popović, izuzetno važno s obzirom da nesreće koje se dešavaju u poslednje vreme sa poljoprivrednim mašinama.

Pogodan za višednevni rad

Tačnije, model 5120 ima pogon i kočnice na sva četiri točka. Takođe, poseduje jednolinijski i dvolinijski sistem, a na sebe može da doda prednji utovarni mehanizam. Model 5120 odlikuje se nominalnim brojem obrtaja od 2.200 o/m.

Njegova vrednost je 60.000 evra plus PDV.


Foto prilog


Tagovi

Bašak Milenko Popović Kočioni sistem Turska kompanija Omar Durmas Jusel Durak


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u