Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovol
  • 13.05.2023. 19:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Đurđevo

Traktor Lovol 904 neuništiv, ekonomičan i komforan

Traktor Lovol 904 ima jaku hidrauliku, veliki raspon brzina, komforan je i odgovara svim izazovima koji su mu zadati. Bukvalno je neuništiv, tvrdi Todor Savin.

Foto: Todor Savin, arhiva
  • 1.212
  • 181
  • 0

Todor Savin iz Đurđeva obrađuje oko 90 jutara zemlje na kojoj uzgaja detelinu, kukuruz, žito i suncokret. Do prošle godine imao je i farmu krava, međutim, rešio je da se većim delom usmeri na proizvodnju i prodaju deteline i semena deteline, koju uzgaja na oko 42 jutra.

Pre 12 godina je nabavio traktor Lovol 904 i do sada je sa njim napravio 9.000 radnih sati. Za ovaj traktor je karakteristična velika izdržljivost i neprekidni rad, bez problema i zastoja.

"Ovaj traktor je kupio moj pokojni otac 2011. godine. Lovol 904 ima 90 konjskih snaga i jaku hidrauliku, veliki raspon brzina - 16 napred i osam nazad. Hidraulika je toliko jaka da sa njom mogu da podignem zadnji kraj. Osim toga, izuzetno je udoban za korišćenje, poseduje klimu i sa njim se vozim kao direktor u beloj majici", kaže Savin i dodaje da Lovol 904 radi sve poslove na imanju i da je dostojan svih zadataka koji su mu povereni.

Mehanizacija Trgomen u svojoj ponudi ima traktore od 25KS do 130KS, modele možete pogledati na predstojećem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji se održava u Novom Sadu u peroidu od 20. do 26. maja. Posetite njihov štand.

Traktor za sve poslove

Četiri godine kasnije, ponukan dobrim iskustvima, Savin je odlučio da uzme još jedan Lovol, ovoga puta model 504. I on se odlično pokazao, jer je za sve ove godine imao svega dve manje popravke. Ni to nije problem, kaže on, jer je servisna služba kompanije "Mehanizacija Trgomen", koja je zastupnik Lovol-a, uvek dostupna i mobilna, te servise rade na kućnoj adresi.

Sa Lovolom radi sve poslove

"Lovol 504 koristim za površinske radove. Sa njim radim setvu, prskanje, motanje bala i druge sitnije poslove. Sa druge strane, Lovol 904 mi služi za sve i svašta, ne zna se šta radi. Nakačen mu je kompjuter, nakačen mu je prednji utovarivač - radi sve, od tanjiranja, oranja, spremanja, drljanja, baliranja, košenja, sakupljanja deteline", objašnjava naš domaćin.

Bez čekanja na servis i delove

Svi modeli Lovol traktora imaju 24 meseca garancije. Poljoprivrednici ne moraju da brinu, jer uvek ima na stanju više od 10.000 rezervnih delova i ne moraju da čekaju na zamenu, što im omogućava kontinuitet u proizvodnji i poslovima na polju.

"Kada sam imao problem, u roku od dva dana su mi stigli serviseri koje je poslala 'Mehanizacija Trgomen' i odmah su otklonjeni kvarovi. Oni znaju da meni taj traktor treba i da bude ispravan 24 sata. Ako on stane, meni staje cela proizvodnja. U svakom trenutku sam imao podršku firme koja mi je prodala traktor i mogao sam da se konsultujem oko svega", kaže Savin i dodaje da osnovno održavanje u smislu zamene ulja i filtera radi sam, jer Lovol nije zahtevan u odnosu traktore drugih proizvođača.

Mali potrošači

Lovol traktori nisu veliki potrošači, pojašnjava naš domaćin. Za oranje mu je bilo potrebno oko 12 litara po jutru, odnosno oko 20 litara po hektaru.

"Zemlja koju obrađujem je lakša, ali bez obzira na to vuče tri brazde sa plugom obrtačem. Radna brzina zavisi od poslova koje obavlja. Ja sam još staromodan i ne krunim kukuruz nego ga berem u klipu i to radim sa Lovol-om 904, sa smešnom potrošnjom od tri do četiri litre po jutru. Ima super spore brzine sa 1.000 obrtaja i vozim ga na pola gasa", ističe naš sagovornik.

Najsporija brzina je 400 metara na sat, a najbrža 35 kilometara na sat.

"Kao što sam već rekao, ima jaku hidrauliku i dva pomoćna cilindra. Imam tanjiraču koja je teška oko 1.800 kilograma i on to digne bez gasa. Planiram da uzmem jači Lovol traktor od 130 konjskih snaga, pa ću 904 da koristim za sitnije i lakše radove. Ovaj traktor bih preporučio svima, naročito srednjim gazdinstvima", kaže on.

Mehanizacija Trgomen u svojoj ponudi ima traktore od 25KS do 130KS, modele možete pogledati na predstojećem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji se održava u Novom Sadu u peroidu od 20. do 26. maja. Posetite njihov štand.

Za više informacija o svim modelima Lovol traktora, obratite se kompaniji Mehanizacija Trgomen na kontakt telefon: +38136862438.


Foto prilog


Tagovi

Todor savin Lovol 904 Traktor Mali potrošač Mehanizacija Trgomen


Autorka

Zorana Ljubojev

Više [+]

Diplomirana novinarka. Sarađivala kao novinarka, dopisnica i reporterka za nekoliko različitih medija. Najviše voli teme o životu, radu i problemima, "običnog" čoveka.


Partner

Mehanizacija Trgomen

Dositeja Obradovića 79, 36212 Kraljevo, Srbija
tel: +381 36 862 438, e-mail: office@trgomen.com web: https://www.mehanizacija-trgomen.com/